Styrket indsats til voksne ledige

Holbæk Kommune vil forhindre at kontanthjælpsmodtagere over 30 år bliver hængene i systemet.

Hos kommunen mener man, at der skal være færre som hænger fast eller ryger ind og ud af kontanthjælpssystemet.

– Alle kan komme i arbejde, men vi skal hele tiden finde de rette værktøjer for at hjælpe dem, der har svært ved det. Samtidig skal vi være bedre til at støtte op om evnen til at fastholde et arbejde. Derfor styrker vi nu indsatsen for de voksne kontanthjælpsmodtagere, siger Kenny Jensby (LA), der er formand for Udvalget for Erhverv og Beskæftigelse i Holbæk Kommune.

Det er en analyse fra Falck Jobservice A/S, som kommunen har fået udført, der viser, at der hver måned kommer 100 nye kontanthjælpssager.

For 10 af disse borgere er det deres første besøg i jobcenteret, mens 70 har været på kontanthjælp mellem 1-9 gange tidligere og ikke mindre end 20 har mere end 10 tidligere kontanthjælpsforløb bag sig.

– Vi skal have flere borgere med ind i fællesskabet, og her står tilknytningen til arbejdsmarkedet meget centralt. Derfor er det også vigtigt, at vi styrker indsatsen for dem, der gentagne gange vender tilbage til kontanthjælpssystemet, siger Sine Agerholm (A), der er næstformand i Udvalget for Erhverv og Beskæftigelse.

Den styrkede indsats består af fire konkrete tiltag, der alle kræver investeringer i starten. Til gengæld forventes de at tjene sig hjem med tiden, fordi der bliver færre ledige som følge af indsatsen.

Fakta
Den styrkede indsats betyder blandt andet:

– Flere fastholdelsesmentorer til ledige, der er kommet i job
– Styrket samtale- og aktiveringsindsats for omkring 300 langvarige kontanthjælpsmodtagere
– Endnu tidligere indsats for nye kontanthjælpsmodtagere. 58 procent skal være i arbejde efter et halvt år mod de nuværende 53 procent.
– Individuelt styrket samtale- og aktiveringsindsats for øvrige borgere på kontanthjælp. Målet er at få flere af de svageste kontanthjælpsmodtagere klar til virksomhedspraktik.

Denne artikel er publiceret den 27. juni 2013 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply