Læserbrev: Hvad er alternativet?

Redaktionen har modtaget nedestående læserbrev.

Hvad er alternativet?

Et læserbrev, hvor jeg bl.a. konstaterer at Socialdemokraterne i Holbæk Kommune isolerer sig og har et konstant krav om øgede skatter, i et land med verdens højeste skattetryk, fremprovokerede i fredagens udgave hele to læserbreve rettet imod mig. Som politiker og som privatperson undrer jeg mig. Det ene læserbrev af Ole Pedersen, spørger om jeg mener at vi bare skal lægge os fladt ned og følge anbefalinger fra økonomerne og om vi skal opgive al politisk styring. Det er ingenlunde min holdning, men jeg mener, at man som politiker skal forholde sig til fagekspertisen og træffe beslutninger på et oplyst grundlag. Det er ikke at lægge sig fladt ned – det er at tage sit politiske hverv seriøst.

Det andet læserbrev, af Bjarne Voss, beskylder mig for at have sparet mere eller mindre alt væk i vores kommune. Jeg må gøre Bjarne Voss opmærksom på, at jeg ikke kan spare noget i kommunen, med mindre der er et flertal for det i byrådet, det kræver 16 mandater. Flertallet har truffet beslutning om at genopbygge vores slukne kassebeholdning, som vi overtog i 2010 og i den forbindelse ikke at bruge flere penge end vi får ind i indtægter. Et godt princip i enhver husholdning uanset størrelse. Vi bruger i dag, hvad vi får ind, ikke mere. Når Bjarne Voss mener, at vi skal bruge penge på en række yderligere aktiviteter kalder det på en forklaring på, hvor pengene skal komme fra. Vi har som sagt ikke flere end vi bruger.

Det alternativ som socialdemokraten Bjarne Voss måske kan skimte i horisonten, er Socialdemokraternes evindelige ønske om at justere skatteskruen. Men eftersom regeringspartierne S, SF og R har lagt kommunerne i et jerngreb, vil det være stort set umuligt at hæve skatterne. Så den politiske kurs som socialdemokraterne følger, er en kurs der styrer længere og længere væk fra den virkelighed vi befinder os i. Holbæk Kommunens økonomi skal ligesom ens privatøkonomi hænge sammen. Det har vi taget ansvar for, og der er jeg stolt af. Bjarne Voss slutter sit læserbrev af med ”Hvis ikke Rasmus og Venstre sad ved roret i Holbæk Kommune, vil alle de ting, jeg har nævnt, have set anderledes ud”. Ja Bjarne, du har ret, mange ting ville have set anderledes ud, hvis ikke vi havde været ved roret og fået styr på økonomien.

Rasmus Brandstrup Larsen
Byrådsmedlem i Holbæk Kommune (V)

Ps. At Bjarne Voss postulerer at vi lovede meget bedre service i sidste valgkamp er decideret ukorrekt. Vi lovede, at der skulle styr på økonomien, og det har vi fået.

Denne artikel er publiceret den 16. maj 2013 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply