25. juli 2024

Når Træskibsfestivalen løber af stabelen i Pinsen, vil spørgelystne elever fra Slotshaven Gymnasium være ude for at blive klogere på, hvilke oplevelser der virker godt – og måske mindre godt under eventen.

I alt ti HHX’ere har meldt sig til opgaven på en ellers højhellig fridag. En opgave, som er udstukket af Holbæk Kommune og Holbæk Erhvervsforum, der – sammen med Center for Kultur- og Oplevelsesøkonomi (CKO) – er ved at udvikle et fælles værktøj til evaluering og udvikling af fremtidige events i Holbæk Kommune.

– I de seneste år har vi arbejdet målrettet på at skabe en by og en kommune med en interessant oplevelsesprofil, hvilket blandt andet manifesterede sig ved juleaktiviteterne i Brorfelde sidste år. Vores forventning er, at det nye værktøj vil afstedkomme en større bevidsthed om netop de eventmæssige greb der skal til for at fintune fremtidens events, dvs. skabe endnu større oplevelser for både borgere og gæster; og på sigt skabe større indtægter, forklarer Brian Worm Ahlquist der er kultur- & fritidschef i Holbæk Kommune og nævner endvidere ”pilgrimsTOGTET” på Orø i juli samt det store besættelsesarrangement i Holbæk by i 2014 som de næste milepæle.

Den brede forankring
Som led i disse bestræbelser skal den første prototype af evalueringsværktøjet – som både omfatter en kvantitativ og kvalitativ del – altså nu prøves af under Træskibsfestivalen. Dette ved at sende 1. G’erne i felten med en spørgeguide under armen; og en gulerod til respondenterne i form af muligheden for at vinde flotte præmier fra en lang række af kommunens turist- og kulturaktører.

Turismechef i Holbæk Erhvervsforum, Claus Westergaard, glæder sig over samarbejdet med Slotshavens Gymnasium.

– Det har selvsagt stor værdi, at de unge mennesker, som skal være med til at videreudvikle vores samfund på sigt, allerede nu bliver engageret i denne udvikling under deres ungdomsuddannelse. Samtidig understreger deres medvirken, at vi her på den korte bane har formået at forankre vores store events meget bredt i Holbæk: Holbæk Kommune, Holbæk Erhvervsforum, Handelsstandsforeningen, erhvervslivet, de frivillige, kultur- og fritidslivet… og nu også én af vores uddannelsesinstitutioner er alle med til at løfte i flok, understreger turismechefen.

Masser af læring for eleverne
Også på Slotshaven udtrykkes der stor tilfredshed over at være en aktiv del af Træskibsfestivalen.

– Dels er det selvsagt spændende for eleverne at være med i denne begivenhed, dels er der en masse læring i det. Vi har således haft en proces i hele klassen, hvor vi har arbejdet med spørgeskemaer og evaluering, ligesom vi er blevet godt klædt på til opgaven ved interessante ’gæstelektioner” fra Holbæk Erhvervsforum, Holbæk Kommune og CKO. Så det er et motiveret hold, vi sender ned på havnen. Og så gør det jo heller ikke noget, at deres indsats giver 3.000 kroner i klassekassen, som går til deres studietur i starten af 2. G, fortæller Niels Laasholdt, lektor på Slotshaven Gymnasium.