Red Barnet vil give fattige børn oplevelser

En ny oplevelsesklub for fattige børn i Holbæk Kommune er på vej. Målet er at give børnene og deres familier gratis adgang til opleveler, som de ellers ikke ville have fået.

– Red Barnet Holbæk har nye planer om at nå fattige børn og deres familier i kommunen med gode oplevelser, i en ellers trængt hverdag, fortæller den nye formand for Red Barnet i Holbæk, Ulrik Mak.

Red Barnet kalder børnefattigdommen i Holbæk for ‘en realitet og tilmed et stigende problem’ og henviser til tal fra AE-rådet, som viser, at antallet af fattige børn i Holbæk kommune er steget med 75 % i perioden 2002 til 2009. Anvender man OECD’s fattigdomsgrænse lever 3.002 personer i Holbæk kommune i fattigdom, herunder 861 fattige børn.

Og det synes Ulrik ak er alt for mange, især fordi fattigdom ikke kun rammer økonomisk.

– Mange fattige børn oplever at blive sat udenfor fællesskabet. Dels koster det tit penge at være med til mange af de fællesskabsgivende aktiviteter, eller også kræver det ressourcer at deltage, som familierne ikke besidder, fortæller Ulrik Mak og fortsætter:

– Fattigdom rammer altså både økonomisk, socialt og kulturelt – og risikoen for dårlig trivsel blandt fattige børn er derfor særlig stor. Samtidig efterlyser mange udsatte børn, at få positive oplevelser sammen med deres forældre.

Det er på denne baggrund at Red Barnet Holbæk har besluttet at begynde en oplevelsesklub for udsatte og fattige børn med deres familier. Målet er at give familierne gratis adgang til udflugter i naturen, kulturelle- og sportslige oplevelser, med et arrangement om måneden, hvor familierne kan danne netværk og samtidig få gode oplevelser og minder med hinanden.

– Ideerne til aktiviteter er mange og vi har nogle gode kontakter til lokale, som vil sponsorere billetter og andet godt til klubben. Lige nu mangler vi bare nogle flere frivillige, siger Ulrik Mak.

Red Barnet Holbæk inviterer derfor til et uforpligtende opstartsmøde for alle som har interesse i at blive frivillige i en ny oplevelsesklub torsdag den 16 maj kl. 19.00 på Biblioteket i Nygade.

Denne artikel er publiceret den 8. maj 2013 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply