SmartGuy: Fyrede 120 medarbejdere – nu er firmaet indstillet til pris

SmartGuy i Jyderup meddelte for knap en måned siden, at man fyrer 120 medarbejdere. Nu er virksomheden indstillet til en pris for sit gode købmandskab.

Den danske modetøjsvirksomhed SmartGuy er nomineret til årets e-handelspris i Crossborder-kategorien. SmartGuy er nomineret fordi virksomheden gennem hele 2012 har haft fokus på gode købmandsskab i bestræbelserne på at ekspanderer på det europæiske marked.

SmartGuy er nomineret i den såkaldte ‘Crossborder-kategori’ fordi virksomheden gennem hele 2012 har haft fokus på godt købmandsskab i bestræbelserne på at ekspanderer på det europæiske marked og brugt onlinekanalen til international ekspansion og salg i udlandet.

Succes på det europæiske marked
SmartGuy A/S oplevede i 2012 en så markant vækst og det betød at virksomheden kunne åbne på et nyt marked stort set hver måned. Halvårsregnskabet for regnskabsåret 2012/13 har vist en vækst i omsætningen i Sverige, Norge og Finland på 126,9 pct og SmartGuy har vist, at konceptet også virker, når det foldes ud i andre lande.

Et af de steder, hvor SmartGuy har haft succes er på det russiske marked, som de seneste år har oplevet at onlinehandel er blevet større og større. Den situation har SmartGuy, med russisk talende kundeservice, en lokal russisk logistiklevering, en lokal russisk returhåndtering, et lokalt russisk telefonnummer, oversættelse af 50.000 produktbeskrivelser samt introduktionen af et russiske website på stylepit.ru., forstået at udnytte.

Målsætningen har været, at blive Ruslands foretrukne e-handelsplatform indenfor modetøj, og i bestræbelserne på at indfri forventningerne har man formået at videreføre alle de ’best practices’, som er udviklet i Danmar.

Marketingsdirektør i SmartGuy Group, Nynne Jespergaard Weile ser nomineringen til crossborder-prisen som et bevis på SmartGuys success.

– Vi er stolte over at være nomineret i Crossborder kategorien i år, da det netop er udlandet og vores ekspansion i bl.a. EU, som vi har haft fokus på de sidste par år, lyder det fra Nynne Jespergaard Weile, Marketing Manager i SmartGuy Group.

Lukker Jyderup-lager og fyrer medarbejderne
Samtidig med den store vækst, har SmartGuy valgt at lukke sit lager i Jyderup og fyre 120 medarbejdere. Fremover skal lageret ligge i Stettin i Polen.

Vinderne i de forskellige kategorier bliver offentliggjort til et arrangement i Falconer Salen i København den 23. maj 2013. De andre nominerede i ’Crossborder’-kategorien er Skatepro og WhiteAway.

Denne artikel er publiceret den 6. maj 2013 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply