Kommunen vil være mere grøn

Holbæk Kommune vil indgå et partnerskab med energiselskabet SEAS-NVE om udnyttelse af grøn energi.

Første skridt blev taget på Klima- og Miljøudvalgets møde i sidste uge, hvor et enigt udvalg sagde ja til samarbejdet. Efterfølgende skal sagen gennem Økonomiudvalg og Byråd.

Borgmester Søren Kjærsgaard ser store perspektiver i samarbejdet:

-Vi skal være i front på energiområdet, og jeg ser gerne, at vi bliver et slags udstillingsvindue for avancerede grønne løsninger. Det er vigtigt, at vi også her i Holbæk Kommune er med til at skabe en grønnere fremtid for vores børn og børnebørn. Derfor har vi gennem adskillige år arbejdet meget målrettet på at sænke vores udledning af CO2, og vi har også tidligere arbejdet tæt sammen med SEAS-NVE om energirådgivning. Med en partnerskabsaftale kommer vi endnu længere, erklærer borgmesteren.

Også formand for Klima- og Miljøudvalget, John Harpøth, glæder sig:

– Vi har allerede gang i mange grønne initiativer, og jeg har længe ønsket mig en opgørelse over, hvad vi helt præcist får ud af vores investeringer. Et led i aftalen bliver en løbende opgørelse af, hvad vi sparer, både i penge og i mindre CO2-udledning. På den måde kan både kommunen, brugerne og borgerne få vished for, at vores investeringer nytter noget. En holdningsændring er nødvendig for at få optimal udnyttelse, og med dette tiltag sætter vi øget fokus på energi-optimering, siger udvalgsformanden.

Holbæk Kommune har indtil videre investeret omkring 140 millioner kroner i energispare-initiativer. Blandt meget andet deltager kommunen i Europas største projekt om elbiler, test-en-elbil. SEAS-NVE er medejer af elbil-operatøren Clever og partner i test-en-elbil.

Siden et samarbejde om energirådgivning mellem SEAS-NVE og Holbæk blev indledt i 2010, har kommunen til og med 2012 opnået besparelser på 8.752.000 kilowatttimer – svarende til 1.723 tons CO2.

Denne artikel er publiceret den 6. maj 2013 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply