Kvindelig linjedommer ved dagens kamp på Holbæk Stadion

Det er en sjældenhed, at der er kvindelige linjedommere i herrernes divisisoner. Men det er der i dag.

Når Nordvest FC tager i mod Næstved i eftermiddag, vil den ene af linjedommerne nemlig være Frida Mia Klarlund Nielsen. Hun er til dagligt en af hoveddommerne i kvindernes 3F-Liga, men hun har bestået DBU’s fysiske test for herredommere og det er altså derfor, at hun nu er kvalificeret til at dømme i dagens 2. divisions kamp.

Den 23-årige dommer bestod sin dommereksamen i 2006. Dengang var hun bare 16 år. Siden er det gået stødt fremad og for tre år siden rykkede hun op som dommer i 3F-ligaen. Da havde hun kun tilbragt et halvt år i kvindernes 1. divisison.

I dag debuterer hun så som linjevogter i herrenes 2. division, men hun har større mål:

– Jeg er rigtig glad for, at jeg er nået så langt, og jeg glæder mig utrolig meget til kampen. Det bliver en stor oplevelse, og nu jeg er kommet et skridt nærmere mit mål om at blive den første kvindelige hoveddommer i 2. division, siger Frida Mia Klarlund Nielsen til dbu.dk.

Det er syv år siden, at der sidst har været en kvindelig dommer i de bedste danske herrerækker.

Hos DBU glæder man sig over, at Frida Mia Klarlund løber på banen som linjedommer i dagens kamp og håber, at det vil få flere kvinder til at blive dommere.

Denne artikel er publiceret den 28. april 2013 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply