Farvel til posthus – goddag til postkontor

Nu lukker Post Danmark posthuset på Jernbanevej og åbner i stedet postbutik i Kvickly i Slotscentret. Foto: Rolf Larsen.


I mange mindre byer bliver de lokale posthuse nedlagte og erstattet af såkaldte postkontorer, som typisk flytter ind i den lokale Brugs , som det skete for nyligt på Orø og som det længe har været i Jyderup.

Men lidt overraskende er det, at det samme nu også sker i større provinsbyer som Holbæk, hvor posthus og jernbanestation altid har været placeret nær hinanden, da en stor del af posten blev tranporteret med jernbane.

Den 19. juni flytter posthuset fra Jernbaneplads til Kvickly i Slotscenteret, og bliver samtidig omdannet til postkontor, det bekræfter varehuschef i Kvickly Niels Jensen overfor Holbaekonline.dk

Kundechefen hos Post Danmark fremhæver flere fordele ved flytningen for postkunderne:

– Aftalen med Kvickly giver vores kunder langt bedre åbningstider end dem, de kender fra posthuset i dag. Vi glæder os til at tilbyde kunderne en bedre tilgængelighed, og vi ser frem til samarbejdet med Kvickly. I postbutikken kan man hente breve og pakker og købe frimærker fra kl. 8.00 til kl. 20.00 på hverdage og fra kl. 8.00 til kl. 18.00 i weekenden, siger Susanne Voldfrom, kundechef i Post Danmark.

I den nye postbutik vil kunderne – ud over de længere åbningstider – få samme service og rådgivning som på posthuset, lover Post Danmark.

– I postbutikken vil man møde kendte ansigter fra posthuset, der vil være klar til at betjene kunderne. Vi ved fra andre steder i landet, at kunderne hurtigt bliver glade for de lange åbningstider i postbutikken og for at kunne klare indkøb og postforretninger samme sted, siger Susanne Voldfrom.

I den nye postbutik vil man både kunne hente og sende pakker og rekommanderede breve, betale regninger og købe frimærker og pakkelabels. Betaling af regninger, rekommanderede breve mv. vil kunne klares på hverdage fra kl. 10.00 til kl. 17.30 og på lørdage fra kl. 10.00 til kl. 13.00. Kun Billetnet følger ikke med over i postbutikken Pakkeautomaten Døgnposten og Erhvervsindleveringen, som i dag ligger på Jernbaneplads, vil blive på den nuværende adresse.

Flytningen af posthuset får ingen betydning for postomdelingen i området.

Med flytningen bliver det nemt lige at gå forbi postkontoret, hvis man alligevel er i Slotscentret for at handle. Og for Kvickly giver det også en indlysende fordel; nemlig flere potentielle kunder i butikken, for når man skal hente en postpakke, så kan man lige så godt, købe dagligvarer i butikken.

Coop-koncernen, som Kvickly er en del af, har desuden planer om at drive bankforretning, så efterhånden kan man vel kalde Kvickly, Dagli- og Superbrugsen for: Alt i et butikken.

Denne artikel er publiceret den 23. april 2013 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply