Fødevarestyrelsen: Holbæk firma blandet ind i hestekødskandale

Holbæk virksomheden Danish Food Company A/S kan have modtaget og videresolgt kød, som indeholdt udeklareret hestekød. Foto: Rolf Larsen.


Danish Food Company, DFC, i Holbæk er blevet blandet ind i en hollandsk kødskandale.

Ifølge Fødevarestyrelsen har DFC modtaget kød fra det hollandske firma W. Selten, som efter de hollandske myndigheders oplysninger bl.a. indeholdt udeklareret hestekød og som ikke overholdt reglerne for dekleration og sporbarhed.

Sagen drejer sig om i alt 50.000 tons kød fra det virksomheden W. Selten, som er blevet solgt videre til andre virksomheder i flere lande herunder Danmark. Dansih Food Company i Holbæk er blot et af flere danske virksomheder, som kan have modtaget kød hvori der var iblandet hestekød, uden det fremgik af deklerationen.

Selvom Fødevarestyrelsen endnu ikke har et endeligt overblik over omfanget, så har man valgt at følge den linje, der er lagt fra de nederlandske myndigheder og påbyde de danske virksomheder, der har handlet med firmaet, at tilbagekalde de varer, de har videredistribueret til deres aftagere. Det drejer sig om blandt andet oksekødsudskæringer og småkød til videre forarbejdning.

Samtidig har Fødevarestyrelsen valgt at offentliggøre navnene på firmaerne, og blandt dem finder man altså Dansih Food Company i Holbæk.

Fødevarestyrelsen oplyser, at materialet er omfattende og nu underkastes en gennemgang så man kan få afklaret sagens omfang i Danmark. Man forventer at kunne fortælle om resultaterne af undersøgelsen i løbet af den kommende uge.

Selvom en virksomhed, uden at vide det, modtager ‘svindelkød’ fra en anden virksomhed, så er det stadig dens pligt ansvar at varen lever op til EU’s regler for fødevaresikkerhed. Gør varerne ikke det, skal virksomheden sørge for, at varerne trækkes af markedet.

Dokumentation: Listen over danske virksomheder som kan have modtaget kød med hestekød

Denne artikel er publiceret den 13. april 2013 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply