SmartGuy fyrer 120 og flytter lageret til Polen

SmartGuy lukker lageret i Jyderup og fyrer 120 medarbejdere. Arkiv foto: SmartGuy.


Jyderup virksomheden SmartGuy meddelte i dag i en såkaldt selsksabsmeddelese, at man fyrer 120 medarbejdere og flytter lageret til Polen.

‘Konkurrencen indenfor e-handel i Europa bliver skærpet i disse år, siger SmartGuys adm. direktør Nicolai Kærgaard i forbindelse med fyringen af 120 medarbejdere. PR Foto: SmartGuy


– Konkurrencen indenfor e-handel i Europa bliver skærpet i disse år, og vi vil sikre os, at vi også fremadrettet er blandt de bedste i Europa. Når vi i dag sammenligner vores pakkeomkostninger med konkurrenterne, så ligger vi højere på grund af det danske lønniveau. Og det er ikke holdbart, når konkurrencesituationen spidses yderligere til i fremtiden., udtaler adm. direktør i SmartGuy Nicolai Kærgaard.

Derfor flyttes lageret i Jyderup nu til Stettin i Polen, hvor SmartGuy via sit polske datterselskab har købt en næsten færdigbygget bygnin. Flytningen betyder, at 120 lagermedarbejdere i Jyderup bliver afskediget.

Fyrer på trods af vækst
Så sent som i sidste måned meddelte SmartGuy, at man havde en stor vækst. Det skete i forbindelse med halvårsregnskabet for 2013/13, som viste en nettoomsætning, som var vokset fra godt 160 mio. kroner til 221,3 millionerkroner. Det svarer til en stigning på 38,7% i forhold til samme periode året før.

Men på trods af væksten, så vælger SmartGuy nu at fyre sine lagermedarbejdere i Jyderup og i stedet åbne lager i Polen, hvor lønnen er lavere. SmartGuy forventer at kunne spare 25 millioner kroner årligt ved at flytte til Polen.

Flytningen vil begynde i august i år.

Vil hjælpe de fyrede medarbejdere
SmartGuy oplyser, at man vil hjælpe til at ruste de fyrede medarbejdere til at komme bedst muligt videre. Man vil derfor tilbyde forskellige kurser, hjælp til at lave CV m.m.

Denne artikel er publiceret den 11. april 2013 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

En kommentar

Leave a Reply