KL: Konflikt træder i kraft efter absurd teater

Kort før midnat fredag aften brød forhandlingerne mellem lærerne og KL sammen.


Kort før midnat, fredag aften, brød forhandlingerne mellem Kommunernes Landsforening og Lærerne sammen for anden gang.

De to parter mødtes fredag eftermiddag i forligsinstitutionen, men efter fem timer brød forhandlingerne sammen. Lærerne sendte straks et nyt oplæg om en aftale til KL, baseret på den ‘finske model’ og mens Anders Bondo Christensen stod i forhallen til forligsinstitutionen og blev interviewet, kom KL’s chefforhandler Michael Ziegler ud og så begyndte de to at diskutere for rulende kameraer. De endte med at gå tilbage til Forligsinstitutionen for at fortsætte forhandlingerne på baggrund af lærernes nye udspil.

Men kort før midnat meldte Kommunernes Landsforening ud, at forhandlingerne igen var brudt sammen og Michael Ziegler kaldte fredagens forhandling for ‘absurd teater’.

Ziegler: Det er simpelthen så useriøst
Om forhandlingsforløbet efter aftenens første sammenbrud siger Michael Ziegler:

– Vi må bede forligsmanden, som er på vej ud af døren, om at samle os parter igen og må så konstatere, at lærerforeningens forslag om den finske model, er den samme arbejdstidsmodel, som vi forlod i Danmark i 1993. Det vil bare give mere af det samme, som vi allerede har i dag. Det er simpelthen så useriøst.

– Fra KL’s side er vi oprigtigt kede af, at vi står med et sammenbrud her til aften. Vi ville naturligvis helst have haft en aftale, siger Michael Ziegler, der giver udtryk for, at han gerne vil forhandle igen:

– Vi er parate til at forhandle videre, hvis LC spiller seriøse forslag på banen – og vel at mærke spiller forslagene ud over for os forhandlere.

Bondo: Vi har strakt os langt
Anders Bondo Christensen fortæller at han har strakt sig længere end mange lærere bryder sig om i forsøget på at få et forlig med KL:

– Michael Ziegler har afvist alt. Det er rigtig dårlig stil. Selv om jeg er gået alvorligt på kompromis med mine egne holdninger, har det ikke været nok, siger Anders Bondo Christensen, der også gerne vil forhandle videre:

– Jeg har den holdning, at indtil den 31. marts vil vi gøre alt, hvad vi kan for få løst det her, siger Anders Bondo Christensen

Der er dog ikke aftalt nye møder mellem parterne.

Lock-out kan træde i kraft efter påskeferien
Med nattens sammenbrud er lock-outen en realitet og den vil træde i kraft den 1. april, medmindre forligsmand Mette Christensen vælger at udskyde lock-outen med 14 dage. Det er nemlig en mulighed hun har, hvis hun vurderer, at det vil være givtigt for de to parter at mødes til forhandlinger igen.

Hvis ikke lock-outen bliver udskudt, så må forældrene til at indstille sig på, at de selv skal finde pasningsmuligheder for deres børn. Holbæk Kommune har nemlig allerede meldt ud, at man ikke kan garantere undervisning og pasning af eleverne under lock-outen. Heller ikke af de mindste elever.

– Jeg håber, at lockouten lægger det fornødne pres, så vi på et tidspunkt kan genoptage seriøse forhandlinger, siger Michael Ziegler og tilføjer:

– Vi er klar over, at mange familier bliver berørt af konflikten. Men vi ved, at kommunerne vil gøre alt, hvad de kan – inden for rammerne af, hvad der arbejdsretligt er lovligt – for at børnene kan komme i skole i et eller andet omfang.

Senest opdateret kl. 01.26

Denne artikel er publiceret den 23. marts 2013 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply