Forhandlingerne mellem lærere og KL udskudt – lock-out kommer nærmere

Efter næsten 15 timers forhandlinger i Forligsinstitutionen gik lærer- og kommuneforhandlere i nat hver til sidst.

Forhandlerne aftalte at mødes igen på fredag kl. 15.30. Dermed er eleverne gået på Påskeferie, når forhandlingerne går igang igen. Og så er der faktisk en mulighed for, at de ikke kommer i skole efter ferien, hvis den varslede lock-out af lærerne træder i kraft pr. 1. april.

Forligsmanden kan dog vælge, at udskyde lock-outen

Baggrunden for konflikten er, at KL vil have lærerne til at undervise mere og samtidig give give de enkelte skoleledere magt til at administrere arbejdstiden. Danmarks Lærerforening mener at det vil gå ud over fleksibiliteten og kvaliteten af undervisningen.

Læs også: Paraplyer og gule veste mod KL

Denne artikel er publiceret den 16. marts 2013 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply