Jespers klumme: Kan Dronningen besøge Orø?

Som det fremgår af de to sundhedskort herover, så bor klummeskribenten ikke længere på Orø men i Brønde. Foto: Jesper von Staffeldt.

Her på Holbaekonline.dk er vi pludselig bragt i tvivl om vores regentpar overhovedet kan besøge Isefjordens perle.

Jeg tror ikke der er mange orøborgere som ikke glæder sig til det kommende royale besøg, men problemet er de kongelige måske slet ikke kan finde Orø. For findes øen overhovedet mere? Man kan komme i tvivl, når man ser de nye sygesikringskort, fortalte en Orøborger os i dag i telefonen.

Og Deres udsendte medarbejder fandt både sit gamle og nye sygesikringskort frem. Og sandelig: navnet Orø er forsvundet, om ikke på landkortet, så på sygesikringskortet.

Den tidligere omtalte orøborger har haft kontakt med Holbæk Kommunes forvaltning for at få et svar på hvorfor Orø var pist væk og forsvundet, men det viste sig at være musens trampen mod elefanten. Hun løb panden imod den ene dør efter den anden, eller skulle vi rettere sige: Den ene telefon efter den anden, uden at få et svar hun kunne bruge til noget.

Nu kan der være to grunde til, hun ikke fik det: Dels hører sygesikringskort rettelig ind under regionen, og dels er Holbæk Kommune her på de seneste år karakteriseret ved at have ansat en hel del såkaldte DJØF’er. altså jurister – som vor borgmester- og akademiske økonomer. Om det er dem som er skyld i at vor kære Orøborger er rendt sur den noget opsvulmede administration, skal vi lade være usagt, men mon vor borgmester og andre ligesindede har læst nogle af Berlingskes journalist og borgerlige samfundsrevser Claes Kastholms klummer? I en af dem skriver han: ‘DJØF’er er som omvendt Round Up, de fremmer al unødig vækst’.

Så indtil videre må vi her på Orø finde os i at ikke være en helhed, men delt op i Brønde, Bybjerg, Salvig osv. Så hvis der ikke findes en forklaring inden, må vi nok fremover skrive: Regentparret skal besøge Brønde, Bybjerg , Gamløse osv.

Klummen er udtryk for forfatterens holdning, og er ikke nødvendigvis Holbaekonline.dk’s holdning. Har du lyst til at skrive en klumme? – så skriv til info@holbaekonline.dk.

6 kommentarer

 • Hanne Duelund Larsen

  Jeg forsøgte også at få at vide i kommunen, hvorfor vi fik tilsendt nye sundhedskort, idet det af den med kortet medfølgende skrivelse fremgår, at et nyt kort KUN udsendes hvis lægepraksis har fået ny ejer, hvis lægen er flyttet eller har skiftet tlf.nr. etc.

  Og da jeg ikke selv var flyttet eller havde skiftet læge, og min læge heller ikke havde “ændret” sig, ringede jeg til kommunen.

  Det eneste svar var – og det blev gentaget flere gange overfor mig – at “du skal selvfølgelig ikke betale for kortet” og “Vi har fået besked på at sige, at det er ændring i din adresse”. I mit tilfælde fra Orø til Salvig.

  Hvis kommunen ikke har nogen som helst grund til at fjerne “Orø” fra vores adresser og erstatte det af 6-7 forskellige andre del-områder af øen, og hvis kommunen ikke skal BRUGE dette til et eller andet fornuftigt formål, så er det bare endnu engang :

  at smide penge ud af vinduet,

  for det koster da noget at udprinte disse kort, og at sende dem med posten til hver enkelt af os.

  Har nogen som helst på kommunen en fornuftig forklaring herpå ??

  Og så vil jeg foreslå de personer, som i flere omgange har forsøgt at få gen-indført vort gamle postnr. – nemlig 4305 – at gå ind i denne sag igen, så vi via vor adresse stadig er en samlet enhed her på øen, som vi faktisk er stolte af allesammen.

  Det kunne måske være en af mange sager at tage op for en fremtidig byråds-politiker, som kan få øje på det værdifulde, der er i at mennesker føler en stolthed i at tilhøre sit nær-samfund. For vi har jo da heldigvis valg til byrådet senere i år.

  Det kunne være at det var en sag for borgmesteren, som i anledning af regentparrets besøg på Orø har talt så begejstret om vort lille samfund.

 • Jan Sohn (S)

  Ideen med eget postnummer virker fornuftig. Med eget postnummer løses problemet med den manglende stedsbetegnelse på sundhedskortet.
  Det er vel også en del af identiteten som øboer, at det fremgår af den officielle adresse, at men bor på en ø.

 • Det virker som om bureakratiet er gået i selvsving. Den sag vil vi se nærmere på i Orønyt.
  For egen regning har jeg siden jeg flyttede til øen konsekvent skrevet min afsender sådan:
  Simon Bordal Hansen
  Bygaden 72
  4300 Orø
  Så er det ikke Orø men Holbæk, der ikke har et postnummer…

 • jesper von staffeldt

  Holbaekonline.dk’s medarbejder på Orø har skrevet til Post Danmarks pressetjeneste med følgende spørgsmål :
  Orø 23.2.2013 Til Post Danmark

  Den 3.6 skal regentparret besøge Orø.
  I den forbindelse skrev jeg ovenstående klumme.
  Baggrund : Orø har siden 1970 været en del af Holbæk kommune.
  Vort postnr. er nu 4300 Holbæk
  På vort gl . sygesikringsbevis stod der Jesper von Staffeldt, Brøndevej 43, Orø, 4300 holbæk
  I sidste uge fik vi et nyt :
  Her står : Jesper von Staffeldt , Brøndevej 43, Brønde, 4300 Holbæk

  Vor ø-betegnelse er pludslig forsvundet , og her på Orø har vi nu fået nogle delbetegnelser : Brønde, Bybjerg, Salvig osv.
  Vi har spurgt Holbæk kommune om årsagen,og det” klareste” svar vi har fået er : Nu har I fået nye adresser og derfor sender vi Jer nye sygesikringskort !!!

  Derfor mit spørgsmål : Er det postvæsenet der har forlangt at adresserne skal ændres på sygesikringskortene , Orø forsvinder som begreb og vi får nu i stedet nogle delbetegnelser.
  Er det noget der er sket over hele Danmark , eller kun Holbæk eller kun Orø, og hvad er ideen med det , bortset for at give skatteyderne ekstraudgifter til fremstilling og udsendelse af nye sygesikringskort, brugerne udgifter til nye stempler, adressekort mm.

  Postkontoret på Orø ( Brugsen) bruger stadig det gl. postnr. for Orø 4305, når de sender post. Er det officielt , og hvis ikke , er der mulighed for at Orø igen kunne få sit eget postnummer, da vi føler os som en helhed, en ø, og ikke som en masse delbidder under Holbæk .
  Mvh : Jesper von Staffeldt/ Holbaekonline.dk, bosiddende på Orø

 • niels drost

  nu har der faktisk stået bybjerg på det jeg har fra 2011 og det min kone har fra 2005 så det er jo ikke nogen nyhed det her, men holbæk-onlines tempo måske

 • Jens Kristensen

  Niels Drost: Det jo godt du er hurtig, men jeg kan forstå på dem jeg kender på ø’en, at det åbenbart langt fra er alle på ø’en der ved, at de ikke længere har adresse pr. Orø. F.eks. kan jeg jo i kommentarerne læse, at Orø-Nyts egen Simon Bordal Hansen nu vil tage historien op.

Leave a Reply