13. juli 2024

Regionrådsmedlem Nicolai Nicolaisen (Soc.) foran udgaven af Dagens Medicin, hvor sygehusene i Region Sjælland 'dumpes'. Foto: Jesper von Staffeldt. Collage: Rolf Larsen.

Regionrådsmedlem Nicolai Nicolaisen (Soc.) foran udgaven af Dagens Medicin, hvor sygehusene i Region Sjælland ‘dumpes’. Foto: Jesper von Staffeldt. Collage: Rolf Larsen.

Det socialdemokratiske regionrådsmedlem Nicolai Nicolaisen er ikke bleg for at bruge ord som ‘løgn’ og ‘skandaløst dårligt’ om en artikelserie i Dagens Medicin, der hængte sygehusvæsnet i Region Sjælland ud som landets dårligste.

I en artikelserie i fredagens udgave af Dagens Medicin, bliver Region Sjælland ‘dumpet’og beskyldt for, at have den dårligste behandling i hele landet.

Men det er Regionrådsmedlem Nicolai Nicolaisen (soc.) ikke enig i.

På spørgsmålet om Region Sjælland har Danmarks dårligeste sygehusvæsen svarer Nicolai Nicolaisen:

– Vi har et sygehusvæsen som absolut er velfungerende, og som ligger langt over middel, siger Nicolai Nicolaisen, der specielt fremhæver Holbæk Sygehus:

– Akutfunktionen, det er måske den bedste akutmodtagelse i hele landet.

– Jeg er chokeret, for de oplysninger de har, der er 90% af dem direkte forkert, og så er der 5% som måske har noget på sig og de sidste 5%, ja selvfølgelig kan der godt ske forbedringer, siger Nicolai Nicolaisen og fortsætter:

– Men når de skriver, at Holbæk Sygehus er et dårligt sygehus, så viser alle målinger at vi ligger helt i spidsen i Holbæk.

– De (Dagens Medicin -red.) omtaler funktioner som skulle foregå på Holbæk Sygehus, som er lukket for flere år siden. Det er simpelthen forfærdeligt, for det passer ikke hvad der er skrevet i den artikel.

Dårlige journalister
På spørgsmålet om, hvordan redaktøren af Dagens Medicin kan skrive, at ‘den politiske ledelse har ikke magtet at udvikle et velfungerende sygehusvæsen’ svarer Nicolai Nicolaisen:

– Jamen tilsyneladende så får han de journalister han har råd til at betale. Bladet er presset økonomisk, kunne jeg forestille mig, og så får man altså tilsvarende dårligt materiale når man ikke kan få de bedste journalister.

Nicolai Nicolaisen kritserer også den måde, som Dagens Medicin lavede artiklen på og fortæller, at dagen inden artiklen blev publiceret havde man fremsendt et uddrag til Region Sjælland. Nicolai Nicolaisen så hellere at Dagens Medicin havde lagt oplysningerne frem og ladet regionen gå ind i sagen.

Overvejer at opsige abonnement
Nicolai Nicolaisen, der selv abonnerer på Dagens Medicin, fortæller til Holbaekonline.dk, at han nu overvejer at opsige sit abonnement.

– For efter alle de løgnehistorier der er skrevet, så når jeg så fremover læser det, ved jeg jo ikke om det er løgn og latin eller hvad det er, og så er der ingen grund til at have bladet.

– Det er under lavmålet, det der er præsteret der. Det er skandaløst dårligt, siger Nicolai Nicolaisen til Holbaekonline.dk.

Se hele det næsten 10 minutter lange interview med Nicolai Nicolaisen herunder

Holbaekonline.dk har sendt videointerviewet med Nicolai Nicolaisen til Dagens Medicins chefredaktør Kristian Lund og bedt ham kommentere Nicolai Nicolaisens udtalelser, men vi har ikke hørt eller modtaget en udtalelse fra Kristian Lund .

4 thoughts on “Nicolai Nicolaisen om Dagens Medicins kritik: Løgnehistorier

 1. undskyld men det holbæk sygehus kender jeg ikke der er så godt et hospital

 2. Sidste nyt : Redaktør Kristian Lund har ikke svaret Nicolai Nicolaisen , men har været til møde med formanden for region Sjælland Steen Bach Nielsen.
  Men efter mødet fastholder redaktøren stadig sine påstande/ kritik af det sjællandske sygehusvæsen, fortæller Nicolai Nicolaisen til Holbaekonline.dk

 3. Vores familie har også haft rigtig dårlige erfaringer med holbæk sygehus, da vores familiemedlem lå der med lungekræft fik han en rigtig dårlig behandling!

  Så jeg skal helt sikkert aldrig nogensinde sætte mine fødder der igen, og Aldrig nogensinde opereres der!

 4. Dette er en lang historie, kort fortalt i dette forum.
  Håber aldrig jeg skal behandles på Holbæk sygehus. Min mor blev udskrevet med en alvorlig tarmslyng til at klare sig selv hjemme med lidt hjælp fra hjemmeplejen. 5 dage senere gennemgik min mor en 7 timer lang operation på Køge sygehus. Dagen inden udskrivelse fra Holbæk Sygehus lå min mor med kraftige smerter i maven, der måtte gives medicin i form af Morfin ca. hver halve time. Alligevel udskriver man min mor, som er kraftig påvirket af morfin og langt fra smertefri, man betegner det som en halv skidt dag. Ydermere er hjemmeplejen først bestilt fra lørdag morgen, dvs. at pårørende måtte tilkalde hjemmeplejen fredag eftermiddag. Min mor er stadig indlagt på Køge Syghus, de er søde og venlige og gør alt hvad de kan for at få min mor på højkant igen, hun er trods alt kun 67 år og burde ha mange gode år endnu.

  Så er Holbæk Sygehus så godt Nicolai Nicolaisen?

Comments are closed.