Kunstprojekt: Æglageret bliver til historie-hotel

Den 2. februar slåt Æglageret dørene op til udstillingen ‘Hotel Aurelia’. Foto: Rolf Larsen.


I starten af februar åbner en anderledes og international udstilling på Æglageret.

I December fik Holbæk besøg af kunsterne bag udstillingen ‘Hotel Aurelia’. Her ledte de efter historier, dufte og synsindtryk, der er typiske for byen.

Det er ikke helt sikkert, om det er et hotel, et museum eller et kunstværk. Og det er præcis meningen bag Hotel Aurelia, som åbner op for gæster om en måned.

Som på andre hoteller mødes gæsterne af en receptionist og en piccolo, når de ankommer til hotellet. Men så hører ligheden også op, for hotellet er fuld af historier. De mange gæster, der har boet på hotellet gennem tiden, har efterladt sig spor. Lugte, lyde og gamle effekter findes overalt. Og som gæst har man nøgle til alle værelser, og man bliver opfordret til at slippe nysgerrigheden løs blandt de mange spor.

Spansk jagt på historier
Det er de to scenekunstnere Gabriel Hernández og Marga Socias fra Planeta 15 i Barcelona, der sammen med den danske videokunstner Lærke Lauta, står bag Hotel Aurelia. I decembera var spanierne i Holbæk for at samle historier fra lokallivet til udstillingen.

– Vi har ledt efter små overraskelser og sladderhistorier fra hele byen. Når folk besøger hotellet vil vi gerne have at gæsternes sanser, nysgerrighed og hukommelse bliver pirret på en gang, siger Gabriel Hernández.

Kunsterne har blandt andet besøgt Holbæk Museum, interviewet den tidligere inspektør ved Holbæk Seminarium Flemming Sylvest om Æglagerets historie og stoppet folk på gaden, for at finde emner, der gør Holbæk til Holbæk.

Æglageret transformeres
Foran de tre kunsterne ligger nu et større arbejde med at transformere Æglageret til hotel. Når udstillingen åbnes, vil de besøgende blive mødt af lange korridorer med døre, som hver især gemmer på overraskelser eller historier, som det er op til gæsterne at opdage.

Udstillingen er primært tiltænkt børn og unge (og nysgerrige voksne) og åbner 2. februar.

Denne artikel er publiceret den 3. januar 2013 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply