7. december 2023

Holbæk Kommune har udvalgt fem arkitektfirmaer med tilhørende samarbejdspartnere tilden sidste del af konkurrencen om Holbæk Arena.

Byrådet godkendte tidligere i år en arkitektkonkurrence for Holbæk Arena. Ved deadline for prækvalifikation var der indleveret 25 bud.

– Det er positivt, at så mange firmaer har vist interesse for at deltage i konkurrencen. Det viser, at vi har et rigtig spændende projekt, siger Søren Kjærsgaard, der er borgmester i Holbæk Kommune.

Holbæk Kommune har nu udvalgt fem firmaer med tilhørende samarbejdspartnere, der får mulighed for at deltage i den sidste del af konkurrencen. Borgmesteren ser frem til de konkrete bud på en realisering af Holbæk Arena.

– Nu går firmaerne i gang med at konkretisere den vision, vi har for Holbæk Arena. Jeg glæder mig rigtig meget til at se, hvad de når frem til. Vi har store ambitioner med Holbæk Arena, og det vil med sikkerhed komme til udtryk i budene.

Ifølge Holbæk Kommune forventer at kåre den endelige vinder af konkurrencen til sommer.

De fem tilbageværende i konkurrencen er:

Arkitema i samarbejde med Effekt, Drees & Sommer, Celis Consul, Danmarks Idrætsforbund, Syddansk Universitet, Halinspektørforeningen.

Cobe i samarbejde med Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Rambøll.

Dorte Mandrup Arkitekter i samarbejde med Topotek 1 og Arup.

Henning Larsen Architects i samarbejde med Jaja Architects, Manica Architecture, Tredje Natur og Buro Happold.

3XN i samarbejde med Planit-IE og Arup.