7. december 2023

Arkivfoto: Rolf Larsen.

Byrådet vedtog igår en lokalplan, der giver Rema 1000 grønt lys til at bygge en ny daglivarebutik på Kalundborgvej. Foto: Rolf Larsen.
På sit møde onsdag aften vedtog Holbæk Byråd Lokalplan 2.65, der betyder, at der nu kan bygges en Rema 1000 på Kalundborgvej ved Allerup.

Lokalplan 2.65 giver mulighed for, at der kan etableres en enkeltstående dagligvarebutik til lokalområdets forsyning med et butiksareal på op til 1000 m². Ud over de 1.000 m² kan der opføres op til 200 m² til personalefaciliteter. I tilknytning til dagligvarebutikkens parkeringsareal kan der, ifølge lokalplanen, etableres et ubemandet tankanlæg.

Lokalplanen er blevet til fordi Reitan Ejendomsudvikling A/S ønsker, at bygge en Rema 1000.

Vedtaget trods protester
Det er ikke uden protester, at byrådet har vedtaget lokalplanen. Især naboerne har protesteret over placeringen af en Rema 1000 i deres nabolag. Under høringsfasen har nogle peget på muligheden for trafikaleproblemer, andre har påpeget at det går ud over naturen. Der er også dem, som mener at det nye byggeri vil gå ud over udsigten og andre igen har undret sig over, at det skulle være nødvendigt med endnu en dagligvarebutik og tankanlæg i området. Dertil kommer, at næsten 1000 borgere har sat deres signatur på en underskriftsindsamling.