19. juli 2024

Dagpengeland er tilbage på Holbæk Teater. Fra venstre: Kristian Høeg Jeppesen, Anders Budde Christensen og Jeanette Lindbæk Larsen. PR Foto: Mie Neel.

Dagpengeland er tilbage på Holbæk Teater. Fra venstre: Kristian Høeg Jeppesen, Anders Budde Christensen og Jeanette Lindbæk Larsen. PR Foto: Mie Neel.
Dørene åbner for en ny teatersæson på Holbæk Teater og den første store teateroplevelse er repremieren på Dagpengeland, der spiller 2 dage i Holbæk inden den tragikomiske aktiveringskomedie gæster scener landet over.

Forestillingen udstiller på sin egen underspillede måde, det absurde i at bruge millioner på kurser, som ingen får noget ud af. Teaterstykket er en højaktuel dokumentarlignende komedie skrevet af Peter Keiser-Nielsen, sammen med forestillingens skuespillere, på baggrund af Lau Aaens populære blog Dagpengeland.dk. Forestillingen er produceret af Holbæk Teater og instrueret af Kristoffer Møller Hansen og Brian Kristensen der er teatrets direktørduo.

Teater ’made in Holbæk’ drager på Danmarksturné
Sæsonen åbner på Holbæk Teater den 6. september med repremieren på den debatskabende aktiveringskomedie Dagpengeland, inden forestillingen tager på Danmarksturné. Dagpengeland er hylende morsomt dokumentar-teater, hvor intet er fiktion, men scener taget direkte fra et jobsøgningskursus, i det statslige aktiveringssystem. Teaterstykket som havde urpremiere på Holbæk Teater i marts 2012, er et tragikomisk indblik i, hvordan dagligdagen udspiller sig for mange af landets arbejdsløse.

– Det er vidunderligt at se at Holbæk Teaters egenproduktioner har så stor bevågenhed fra teatre og teaterforeninger landet over. Som Sjællands største teater uden for hovedstaden har vi en forpligtigelse til, at producerer godt teater. Det er vidunderligt at resten af landet også har fået øjnene op for at teater ’made in Holbæk’ er værd at se, fortæller Kristoffer Møller Hansen.

I stykket følger vi Lau på sin vej gennem 10 ugers jobsøgningskursus, som han har pligt til at følge, og hvor han lærer om, hvordan hele mennesker bygges op fra grunden ved hjælp af, personlighedstests, håndtrykstræning, teoretisk telefoni, sultne afrikaneres selvrealisering og råd om, hvorfor man aldrig skal sige, at man ikke længere spiller badminton.

Dagpengeland vækker politikerne
Siden urpremieren på Holbæk Teater er Dagpengeland ligeledes blevet udgivet som bog på forlaget Gyldendal, og bogen såvel, som teaterstykket har skabt så megen opmærksomhed, at flere politikere inklusive beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (Soc.dem.), har rejst kritik af de formålsløse kurser arbejdsløs kan blive tvangsindlagt til at deltage i.

– Hvis man ikke selv har været på et af disse kurser kan det være svært at forstå, at det virkelig foregår på denne måde. Det har været en utroligt spændende opgave, at instruerer Dagpengeland. At debatten nu også er nået helt til ministergangene viser bare hvor vigtig diskussionen om disse kurser er. Hvis man vil have et indblik i den danske aktiveringsmøllen kan jeg opfordre til at se denne absurde aktiverings-comedy, slutter Brian Kristensen.

Dagpengeland spilles på Holbæk Teater den 6. september og den 7. september. Begge dage klokken 20.00.

1 thought on “Debatskabende teater får repremiere på Holbæk Teater

  1. På dette link kan man se et portæt af Holbæk teater samt et lille uddrag af ovennævnte forestilling :

Comments are closed.