Middelalder på Fælleden: Der gøres klar

Arbejdet med at gøre middelaldermarkedet på Fælleden klar er igang. Foto: Rolf Larsen

Der arbejdes i disse dage for at blive klar til Holbæk Middelalder Dage på Fælleden i Holbæk.

Det store naturstadion er siden mandag lige så stille ved at blive omdannet til middelaldermarked. Tirsdag eftermiddag var et par telte rejst og områderne til de forskellige telte og boder var afmærket.

Der er tale om nordens største middelaldertræf med aktører fra hele Danmark – fra Nordjylland til Bornholm. Enkelte svenskere kommer også til Holbæk, for at være med.

Raftekonstruktioner afgrænser markedspladsen fra resten af Fælleden. Foto: Rolf Larsen


Formanden for Holbæk Middelalder Dage Claus Lundquist lægger vægt på, at der er tale om mere end blot endnu et middelaldermarked blandt mange.

– Vi har talt om at lave et Middelaldertræf på aktørernes præmisser længe – i flere år faktisk, fortæller Claus Lundquist til Holbaekonline.dk

– Men vi gik for alvor i gang med det her projekt for halvandet år siden.

Claus Lundquist har taget tid fra forberedelserne til at tale med Holbaekonline.dk, da vi lagde vejen forbi Fælleden tirsdag eftermiddag.

– Der har været mange ting, som der skulle styr på. Tilladelser, økonomi, praktiske småting. Masser af ting. Men nu kan vi snart komme igang med det sjove og vi glæder os, siger formanden.

Man kan se hvordan pladsen er mærket op til de forskelige lejre og boder. Foto: Rolf Larsen.


En af de ting, som Holbæk Middelalder Dage har skulle slås med var finansieringen.

– Vi har nogle rigtig gode sponsorer, som har givet os alt muligt fra trærafter til honning. Ja, vi har også fået stillet en traktor med lad til rådighed af en sponsor, siger Claus Lundquist, som er rigtig glad for den opbakning, det lokale erhvervsliv har givet projektet.

Mens vi taler om træffet, ringer Claus’ telefon flere gange. “Du skal dreje til venstre og så kører du bare helt op til det hus du ser. Så viser vi vej”. Selvom der er to dage til, så er de første aktører på vej. Denne gang var det manden med mjød-boden, der skulle have hjælp til at finde frem. Kort efter er det plakatopsætterne, som den travle formand må snakke med.

Ikke mindre end 140 aktører har meldt deres ankomst og de slår lejr på fælleden i de fire dage træffet varer. Så når publikum går hjem sidst på eftermiddagen, fortsætter deltagerne med at leve på bedste middelaldervis.

Det bliver garanteret et imponerende syn, når Holbæk Middelalder Dage afholdes i ‘gryden’ – Fælledens naturstadion. Foto: Rolf Larsen.

Claus Lundquist fortæller, at der vil være nok at se på for publikum. Bl.a. vil der være boder, arbejdende håndværkere, soldater i rustning og med våben, madlavning og spontane scenarier, der bidrager til atmosfæren – det hele så autentisk som muligt. Og hvad er et middelalder arrangement uden soldater der slås? – flere gange dagligt vil der derfor være kampshow på pladsen.

Mens Claus Lundquist atter tager telefonen for at tale med nogle af de frivillige, lister jeg afsted igen, og håber at mit ophold ikke har forsinket holdet for meget i deres arbejde.

Holbæk Middelalder Dage varer fra torsdag d. 2. august til søndag d. 5. august. Du kan se hvornår markedet er åbent for publikum her.

Denne artikel er publiceret den 31. juli 2012 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

2 kommentarer

Leave a Reply