29. marts 2024

Weekenden vil byde på et stort udvalg af forestillinger inden for enhver tænkelig genre, når landsforeningen for dramatisk virksomhed, DATS, afholder deres årlige landsteaterfestival i samarbejde med Holbæks lokale amatørteatre-grupper og Holbæk Kommune.

Hele ti forestillinger kan opleves hen over weekenden – og der vil være muligt at opleve teater for enhver smag, for programmet byder både på eksperimenterende, alvorlig, humoristisk, traditionel og musikalsk scenekunst.

– Det er en stor ære at få landsteaterfestivallen til Holbæk. Og jeg tror, at vi er mange, der ser frem til mange store teateroplevelser, fortæller Formand for Kultur & Fritid, Emrah Tuncer.

Teater for alle
Der opsættes forestillinger på forskellige adresser rundt omkring i Holbæk. Tre scener vil danne primær ramme om festivallen – nemlig Holbæk Teater, Elværket og kulturkasernen.

Men det er ikke kun på Holbæks scener, at det vil være muligt at få en teateroplevelse. For som et led i at brede kultur ud til, dem, der traditionelt ikke har adgang til den, har kommunen i samarbejde med arrangørerne af festivallen opsat en forestilling på Ældrecentret Rosenvænget i Mørkøv. Det skal give ældre borgere, der ikke er så mobile, en oplevelse, som de normalt ville være afskåret fra. Men festivallen rykker også ud i byrummet, for Holbæk Handelsstandsforeningen har sponsoreret gadeteatergruppen ”Dunkelfolket”, som kl. 11:30 og 12:45 går fra Holbæk teater gennem byen via Algade, smedelundsgade og Vimmelskaftet.

– Vi har været rigtig glade for samarbejdet med Handelsstandsforeningen i denne sag, og syntes det er fantastisk flot og perspektivrigt, at vi kan samarbejde om at skabe ekstra liv i byrummet, udtaler Kultur- og Fritidschef Brian W. Ahlquist.

Lokal teatergruppe åbner festival
Landsfestivallen åbnes i aften klokken 20.30 af den lokale amatørteatergruppe, Elverfolket, på Elværket i opsætningen ”RENT”.

Alle forestillinger under festivallen er gratis, men da der er et begrænset antal pladser, handler det om at ankomme i god tid, da pladserne vil blive optaget efter ”først til mølle”-princippet.

Du kan se mere om festivalen og se programmet her.