Teatermaraton i weekenden

Denne artikel er publiceret den 11. maj 2012 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Weekenden vil byde på et stort udvalg af forestillinger inden for enhver tænkelig genre, når landsforeningen for dramatisk virksomhed, DATS, afholder deres årlige landsteaterfestival i samarbejde med Holbæks lokale amatørteatre-grupper og Holbæk Kommune.

Hele ti forestillinger kan opleves hen over weekenden – og der vil være muligt at opleve teater for enhver smag, for programmet byder både på eksperimenterende, alvorlig, humoristisk, traditionel og musikalsk scenekunst.

– Det er en stor ære at få landsteaterfestivallen til Holbæk. Og jeg tror, at vi er mange, der ser frem til mange store teateroplevelser, fortæller Formand for Kultur & Fritid, Emrah Tuncer.

Teater for alle
Der opsættes forestillinger på forskellige adresser rundt omkring i Holbæk. Tre scener vil danne primær ramme om festivallen – nemlig Holbæk Teater, Elværket og kulturkasernen.

Men det er ikke kun på Holbæks scener, at det vil være muligt at få en teateroplevelse. For som et led i at brede kultur ud til, dem, der traditionelt ikke har adgang til den, har kommunen i samarbejde med arrangørerne af festivallen opsat en forestilling på Ældrecentret Rosenvænget i Mørkøv. Det skal give ældre borgere, der ikke er så mobile, en oplevelse, som de normalt ville være afskåret fra. Men festivallen rykker også ud i byrummet, for Holbæk Handelsstandsforeningen har sponsoreret gadeteatergruppen ”Dunkelfolket”, som kl. 11:30 og 12:45 går fra Holbæk teater gennem byen via Algade, smedelundsgade og Vimmelskaftet.

– Vi har været rigtig glade for samarbejdet med Handelsstandsforeningen i denne sag, og syntes det er fantastisk flot og perspektivrigt, at vi kan samarbejde om at skabe ekstra liv i byrummet, udtaler Kultur- og Fritidschef Brian W. Ahlquist.

Lokal teatergruppe åbner festival
Landsfestivallen åbnes i aften klokken 20.30 af den lokale amatørteatergruppe, Elverfolket, på Elværket i opsætningen ”RENT”.

Alle forestillinger under festivallen er gratis, men da der er et begrænset antal pladser, handler det om at ankomme i god tid, da pladserne vil blive optaget efter ”først til mølle”-princippet.

Du kan se mere om festivalen og se programmet her.

Leave a Reply