Hindu-tempel i Sdr. Jernløse

Denne artikel er publiceret den 10. maj 2012 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Holbæk Kommune har solgt flere ejendomme og grunde. Bl.a. til et tamilsk hindu-tempel.

Holbæk Kommune har godt gang i salget af kommunale ejendomme og jord. Det baner blandt andet vejen for et tamilsk hindutempel.

Byrådet har netop godkendt salget af den ene halvdel af den tidligere boldbane Silverpark i Sdr. Jernløse. Grunden er på 18.173 m2, og efter en ændring af lokalplanen er det meningen, at der skal bygges et hindutempel på stedet.

Køberen er Saiva Tamil Kultur & Forskningscenter. Jeeva Kumaran, der er medlem af foreningens bygningsudvalg, glæder sig over købet:

– Det er rart, at vi nu får et sted at samles, og vi vil blandt andet 10 gange om året holde kulturelle og religiøse fester i templet. Men der vil også være mulighed for at høre om og forske i de tamilske traditioner.

Ved byrådsmødet i går gav politikerne i Holbæk Kommune også grønt lys til salget af det tidligere bibliotek i Undløse og den tidligere børneinstitution på Møllevangen 1 i Holbæk by. Køberen i Undløse vil omdanne det tidligere bibliotek til lejebolig, mens børneinstitutionen bliver privatbolig.

Salgene af de tre grunde og bygninger indbragte i alt 3.877.490 kroner. Hertil skal lægges en enkelt krone fra et salg af Ugerløse Fritidscenter. Foreningen Ugerløse Fritidscenter har nemlig for det symbolske beløb fået mulighed for at købe centret, der skal drives som forsamlingshus med kulturelle arrangementer samt plads til politisk arbejde og foreningsarbejde. Endelig er Børnehuset i Sdr. Jernløse for kort tid siden solgt.

– Det er grunde og bygninger, som vi ikke længere har brug for. Det er dejligt, at kommunen har fået en gevinst ud af salget, samtidig med at andre kan rykke ind og udvikle noget nyt, siger borgmester Søren Kjærsgaard.

Han glæder sig særligt over, at der er fundet en løsning for Fritidscentret i Ugerløse: – Salget betyder, at fritidscentret fortsat kan fungere som et godt samlingspunkt i lokalområdet.

Leave a Reply