Andelslandsbyen udvidder

Denne artikel er publiceret den 12. april 2012 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Andelslandsbyen Nyvang bliver nu 7 hektar større. Foto: Rolf Larsen.


Holbæk Kommune har købt en grund til Andelslandsbyen Nyvang – nu skal der bygges en bondegård.

Andelslandsbyen Nyvang kan nu lægge 7 hektar til de 34, som den allerede råder over. Det sker, efter at byrådet i Holbæk på sit aprilmøde besluttede at købe et areal, som Nyvang får rådighed over.

– Med 60.000 gæster om året er Andelslandsbyen Nyvang én af vores store turistattraktioner, og i byrådet er vi glade for, at vi på denne måde kan skabe mulighed for, at stedet udvikler sig yderligere, siger borgmester Søren Kjærsgaard.

Planen er at bygge en bondegård på området, fortæller direktør for Andelslandsbyen, Tom Christensen, som er glad for, at kommunen vil være med til at fremtidssikre stedet: ”Nu får vi mulighed for at vise hele viften fra husmandssted til bondegård.”

Tom Christensen kan endnu ikke sætte tidspunkt på, hvornår dørene til bondegården kan slås op:

– Med byrådets køb af det nye areal kan vi nu gå i gang med at lave prospekter og søge fondsmidler til byggeriet af gården, og det vil tage tid, inden vi har det hele på plads.

Indtil gården skal bygges, kan Andelslandsbyen vælge at bortforpagte arealet som landbrugsjord. Kommunens driftstilskud til Andelslandsbyen Nyvang skæres samtidig ned med 200.000 kr. om året i fem år fra 2015.

Leave a Reply