Byrådet skal vedtage flagregulativ

Denne artikel er publiceret den 11. april 2012 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Fremover skal flaget hejses efter et flagregulativ som byrådet forventes at vedtage i aften. Foto: Per Palmkvist Knudsen


Det er vigtige ting og sager, som byrådet beskæftiger sig med. I aften skal man f.eks. vedtage et flagregulativ.

Et kig på dagsordenen for aftenens møde i Holbæk Byråd afslører, at lokalpolitikerne skal tage stilling til et flagregulativ.

I flagregulativet fastsættes det på hvilke dage der skal flages fra kommunens bygninger – og ikke mindst med hvilke flag.

Administrationen har hidtil hvert år i december redigeret en plan, som der flages efter på Det Gamle Rådhus og Administrationscentret på Jernbanevej, men nu skal der altså vedtaget et regulativ om flagningen.

Da planen for flagning er identisk med de planer der indtil nu er blevet flaget efter vil det, ifølge indstillingen fra kommunaldirektør Hans Søie, ikke få nogen økonomisk betydning for kommunen, at vedtage hvilke dage der skal flages på.

Desuden, fremgår det af forslaget, har kommunen flere EU-flag og kan skaffe flere helt gratis fra Udenrigsministeriet, så heller ikke flagning med det blå flag med tolv stjerne vil betyde en økonimisk udgift for kommunen.

Forslaget til det nye flagregulativ, som ifølge dagsordenen ikke har været i høring, kan læses i sin helhed nedenfor.

Dokumentation: Forslag til flagregulativ for Holbæk Kommune (.pdf fil).

Leave a Reply