Nyt butikscenter på vej: Men hvad med Borgergården?

Der er flere tomme butikker i Citycenter Borgergården. Foto: Rolf Larsen.


Der er planer om et nyt stort butikscenter i Smedelundsgade, men hvordan ser det ud for byens nuværende butikscenter? Holbaekonline.dk har kigget nærmere på Citycenter Borgergården.

For enden af Ahlgade ligger butikscentret Citycenter Borgergården.

Kop & Kande bruger hele den ene lange væk i stueetagen til vareudstilling. Der er ikke en eneste butiksrude i forretningen. Foto: Rolf Larsen


Det er 40 år siden, at centret blev bygget og for tre år siden blev centret renoveret og moderniseret – hvilket var hårdt tiltrængt. Der havde nemlig været problemer med isoleringen og centret var også meget mørkt i det.

Ved renoveringen blev der isat glaspartier i gulvet, så lyset fra øverste etage blev kastet ned til nederste etage. Centret blev lysere og mere venligt. Også facaden blev moderniseret.

Der er syv butikker på nuværende tidspunkt inde i selve centret; isenkræmmerbutikken Kop og Kande, hobby og stofforretningen Butique Ursula, Tøjforretningerne Victoria og Zizzi, samt Dogeri 1 i stueetagen. I underetagen findes møbeforretnignen Farstrup Comfort og café og delikatessebutikken Tango Delikatesser.

Her ses den anden væg til Kop & Kande hvor Boutique Ursula (se for enden af gangen) og Drogeri 1 udstiller deres varer. Foto: Rolf Larsen.


Mangler sammenhæng
Der er ikke rigtig nogen sammenhæng i udvalget af butikker i centret. Og hele den ene væg i stueetagen tilhører Kop & Kande, som bruger pladsen til at stille varer på. Rundt om hjørnet ved Kop & Kande er det Drogeri 1 og Boutique Ursula, som stiller varer frem. Der er altså ikke nogen butiksfacade, med kig ind i forretningen på de to lange vægge, udover indgangspartiet til Kop & Kande.

Drogeri 1 og Boutique Ursula ligger nærmest ned ad “en sidegade”. Og de to forretninger har intet til fælles. Hvor Drogeri 1 handler med f.eks. urtemedicin og kosttilskud, så sælger Boutique Ursula alt muligt blandet fra radiostyrede biler, broderi-mønstre, garn, symaskiner, bøger over kageforme til druesukker og kostumer.

Tøjbutikkerne Victoria og Zizzi har facade til både Ahlgade og mod centres gangareal. Foto: Rolf Larsen.


De to tøjbutikker i stueetagen, Zizzi og Victoria har begge åbne butiksfacader ud til centrets gangareal og som tøjbutikker nu engang har det – så har de tøjstativer foran forretningerne. De to forretnigner har også facade ud til selve Ahlgade. Ved siden af de to tøjbutikker ligger der i skrivende stund to tomme lokaler, som tidligere rummede Børnebixen og Café Mad & Sanser. De tomme lokaler står hen med “til leje”-skilte i butiksruderne.

I underetagen ligger der kun to butikker; møbeforretnignen Farstrup Comfort, der handler med hvilestole efter mål og behov, elevationssenge, kommoder og garderobeskabe. Butikken ligger mellem flere tomme butikker helt for sig selv i kælderen. Ved indangsdøren fra P-pladsen bag centret ligger Tango Delikatesser. På trods af sin placering, er den lille delikatesseforretning og café velbesøgt. Der sidder som regel nogen ved et af bordene i forretningen.

De tomme forretningslokaler, og meget få butikker, giver ikke nogen udpræget positiv oplevelse, når man går i Borgergården. Dertil kommer følelsen af, at man går ned i “kælderen”, for at komme ned til de to butikker i underetagen -eller ud til bilen på p-pladsen. I det hele taget føler man, at der mangler en sammenhæng og en overordnet plan for Citycenter Borgergården.

Det bliver spændende at se, hvad der vil ske med Borgergården, når og hvis det nye butikscenter Rosen åbner.

Tema: Handel i Holbæk

Leave a Reply