Efter brand på Godthåbsvej: Kun parkering i den ene side

Denne artikel er publiceret den 25. marts 2012 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

En brandbil havde søndag formiddag svært ved at komme frem på Godthåbsvej på grund af parkerede biler. Foto: Rolf Larsen.


Et udrykningskøretøj fra Holbæk Kommunes Brandvæsen havde søndag formiddag problemer med at komme frem til en brand på grund af parkerede biler på Godthåbsvej.

Der var heldigvis kun tale om en skorstensbrand, men spørgsmålet er, om det kunne have fået katastrofale følger hvis der var tale om en anden brand og måske på et andet tidspunkt af døgnet.

Formanden for klima- og miljøudvalget John Harpøth (DF) mener at brandvæsnets sprøjte godt kunne komme forbi, hvis bilisterne havde overholdt love og regler på området:

Formanden for klima og miljøudvalget John Harpøth forventer at det fremover kun vil være tilladt at parkere i den ene side af Godthåbsvej. Foto: Jesper von Staffeldt.


– Jeg har selv tidligere været ude og måle med en tommestok. Og hvis de havde parkeret helt ind til kantstenen og ellers overholdt færdselsloven, så var der plads nok til at brandbilen kunne komme forbi,siger John Harpøth til Holbaekonline.dk.

Kan en hvid stribe løse problemet?
Da Holbaekonline.dk var ude og dække den omtalte brand, kom et par beboere med en idé om, at man kunne male en hvid stribe 25 cm inde på fortovet, og så lade bilisterne holde med hjulene oppe på fortovet inden for den hvide stribe. Ifølge beboerne, ville der stadig være plads til en dobbelt-barnevogn på fortovet.

Til den idé siger John Harpøth:

– Det er ikke nogen god idé med en særregel for Godthåbsvej. Hvis man maler en hvid stribe og tillader biler at holde med hjulene på fortovet, kan det skabe præcedens og man risikerer at folk så holder på den måde på andre veje, hvor der ikke er plads til det.

Parkering i kun én side af vejen
John Harpøth oplyser til Holbaekonline.dk, at klima- og miljøudvalget på sit seneste møde gav administrationen bemyndigelse til, at sætte skilte op, som kun tillader parkering i den ene side af Godthåbsvej.

– I udvalget forventer vi, at administrationen snart sætter skilte op, så der fremover kun må parkeres i den ene side af Godthåbsvej. Så skulle der ikke være flere problemer for udrykningskøretøjerne.

Læs også: Parkerede biler forsinkede brandvæsnet

Se også: Web-TV: Skorstensbrand på Godthåbsvej

Leave a Reply