Klumme: Forårsfornemmelser på Orø

Denne artikel er publiceret den 23. marts 2012 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Nu springer de snart ud - foråret er ved at være her. Foto: Jesper von Staffeldt.


Vejret har vist sine første forårstegn også på Orø. For selv om Torben Nielsen som er nabo til Deres udsendte medarbejder på den lille ø stadig hævder: At det ikke går så stærkt på Orø, men det går – så er foråret også nået til Isefjordens perle.

Når Theis fra Trækfærgen tager de korte bukser på - så er det med sikkerhed blevet forår. På Orø må de, som det fremgår af billedet, vente lidt endnu på foråretFoto: Jesper von Staffeldt.


Træerne får grønne knopper, som bare venter på at springe ud, og græsset skal desværre til at vokse igen. Desværre tænker Deres udsendte medarbejder, som inden han flyttede til Orø, kun skulle slå gæsplænen ved sit gårdhavehus, vel omkring 70-80 kvm. En overkommelig opgave, i modsætning til nu hvor græsplænen nærmer sig den ene tønde land. Og ikke nok med det, havemøbler, terrasse m.m. trænger også til en kærlig hånd, og mon ikke huset skulle hvidtes?

Så foråret modtages her på Brøndevej 43 med blandede følelser.

Men nu kan jo vejret godt snyde og lade som om det er rigtig forår, men så har vi Gud ske lov her på vor lille ø en sikker vejrprofet, nemlig Theis på trækfærgen mellem Orø og Hammer Bakker. I de ni år Deres udsendte medarbejder har boet på Orø har Theis kun svigtet en gang: For et rigtigt sikkert forårstegn er, når Theis smider de lange gule bukser og skifter til de korte, så ved man med hundrede procents garanti, at foråret er kommet for at blive.

Klummen er udtryk for forfatterens holdning, og er ikke nødvendigvis Holbaekonline.dk’s holdning. Har du lyst til at skrive en klumme? – så skriv til info@holbaekonline.dk

Leave a Reply