Kan man snøre en ørred?

Denne artikel er publiceret den 23. marts 2012 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Lystfiskerne flokkes i disse dage til Tempelkrogen ved Holbæk. Foto: Rolf Larsen.


– Ja det kan man godt! Ihvertfald hvis man spørger lystfiskerne, som i de seneste dage har samlet sig ved Tempelkrogen for at fange havørreder.

– Jeg har dog ikke fået nogen på krogen endnu, fortæller Mikkel Petersen, som har taget lidt tidligere fri i dag, for at kunne komme ud at fiske. Til dagligt arbejder han i en institution i Lejre.

Holbaekonline.dk møder ham, da han står ved sin bil på rastepladsen ved Munkholmbroen og tager alt sit udstyr på.

– Det er lidt besværligt med alt det udstyr. Men det er nødvendigt for ikke at fryse. Vandet er ikke så varmt, fortæller han og fortsætter:

– Og så skal man jo også have alt fiskegrejet med ud, så en jakke med nogle store lommer er god. Der kan være meget i.

Ude i vandet står der allerede flere og er igang med fiskeriet. Da deres udsendte medarbejder sætter den store telelinse på kameraet for at fange en af fiskerne langt ude i vandet, komer der et tilråb fra en af de andre: “Ja du kan ligeså godt tage det nu, han fanger alligevel aldrig noget stort”.

Selvom stemningen her i Tempelkrogen kan være jovial, og sikkert også fyldt med lystfiskerhistorier, så er der også en dødsensalvor.
De wadersklædte lystfiskere med vand til livet kæmper en tålmodig kamp for at få havørrederne på krogen. Nogle tager dem med hjem, hvis de skulle være så heldige at fange en. Andre nyder kampen med fisken og slipper den løs igen bagefter.

Mikkel Petersen hører til de sidste:

– Det sker kun engang i mellem, at jeg tager en fisk med hjem. Jeg fisker så tit jeg kan, så min fryser er allerede fuld af fisk.

Holbaekonline.dk forlader Tempelkrogen og lader lystfiskerne og havørrederne kæmpe mod hinanden, mens mågerne skrigende ser til.

Har du fanget en havørred i Tempelkrogen? – så send os dit billede. Send det til tip@holbaekonline.dk

Se også: Web-TV: Lystfiskere ved Tempelkrogen

Leave a Reply