Orø: Konkurrence om de spisende gæster

Næsby kommer nu til at rumme Orøs tredie større spiseted. Foto: Jesper von Staffeldt.


Der er udbrudt en mindre “krig” på dagligvareområdet i Holbæk. På lørdag åbner Føtex i Smedelundsgade, og Kvickly i Slotscenteret svarer igen med at sænke prisen på benzin på åbningsdagen.

På Orø er der ingen “krig” på dagligvarer, idet øen kun råder over en enkelt dagligvarebutik nemlig Brugsen. Til gengæld vil der nok blive kæmpet med kniv og gaffel idet øen nu har mindst tre spisesteder: Orø Kro, Forsamlingshuset og Spisestedet Orø.

Sidstnævnte kræver nok en nærmere forklaring. Som vi tidligere har skrevet har Clay Green flyttet teltpælene fra forsamlingshuset og er nu rykket tilbage til drivhusene i Næsby, helt præcis Esmosevej 11. Her er der pt. plads til ca. 50 gæster, og man er nu i gang med at renovere stedet. Der er dog mulighed for, at man i begrænset omfang kan levere mad ud af huset og servere mad på Spisestedet Orø.

I slutningen af måneden modtager Clay Green den første busfuld af pensionister, og der er allerede godt booket op med busselskaber. For som Clay Green siger til Deres udsendte medarbejder på Orø: “Spisestedet Orø er ikke længere væk end et besøg værd.”

Om der er plads til tre spisesteder på Orø, vil kun tiden vise. Men mellem Spisestedet Orø og Orø forsamlingshus står det foreløbigt 1 – 1. Begge kommer til at råde over gode kokke: Forsamlingshuset får den tidligerere forpagter Lene Klokhøj Olsen til at svinge potter og pander, op på Spisestedet Orø vil Clay Green være i køkkenet.

3 kommentarer

  • Clay Green

    En lille tilføjelse til Spisestedet Orø, vi har samme koncept som vi havde i forsamlingshuset Alt lige fra a la carte til fastfood og kan klare alle ønsker ud af huset, så det er bare at sige til, som altid er det Birte der styre køkkenet.

  • Man undre sig som ret ny tilflytter,at man ikke arbejder mere sammen på denne ø.Det gælder både foreninger,butikker og spisesteder!Men det siges også,at konkurance er sundt!!!

  • Ajjjjjj Jesper – den må stå O-1 til Orø – tænk hvor fedt – 3 dejlige steder at kunne nyde mad “igen” – det er da genialt og en virkelig positiv tilgang til Øen;o)
    Marie – jeg er ked af at det er din opfattelse som nytilflytter at vi der bor på Orø ikke kan samarbejde mere – jeg håber at det er en opfattelse der vil ændre sig med tiden – når du har mulighed for at opleve os når vi er bedst ;o) Vi er ganske seje og gæve – så giv os lidt tid, så skal du se ;o) kh Hanne

Leave a Reply