Byrådet giver millioner til Holbæk Arena

Denne artikel er publiceret den 13. marts 2012 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Sådan forestiller man sig, at Holbæk Arena kommer til at se ud. Byrådet har givet 3,45 mio. kroner til forarbejdet.


Byrådet har sat 3,45 millioner kroner af til forarbejdet på Holbæk Arena.

Beslutningen blev taget på byrådsmødet onsdag aften.

I det foreløbige projekt indgår der bl.a. et fodboldstadion, en multihal og flere træningsbaner. Meningen er, at projektet skal samle en stor del af idræts- og fritidsaktiviteterne på samme sted.

– Byrådet har nikket til processen og har afsat de nødvendige midler til forarbejdet. Dermed er vi klar til at give foreningernes gode idé luft under vingerne og se, om de kan bære, siger borgmester Søren Kjærsgaard og fortsætter:
 
– Holbæk Arena vil få stor værdi for borgerne, ikke bare i byen men i hele kommunen. Det vil give foreningerne nogle moderne og fremtidssikrede faciliteter, men arenaen er mere end blot et idrætskraftcenter. Det er også en mulighed for at skabe større arrangementer og dermed gode oplevelser for borgerne. Endelig ser jeg det som en chance for at brande Holbæk på helt nye måder.
 
Nuværende stadionområde byudvikles
Byrådet har samtidig godkendt planarbejdet for en byudvikling af det nuværende stadionområde. Det er tanken, at der både skal være nye boliger, grønt område og handelsområde. Pengene fra salget lægges i første omgang i kommunekassen, og det vil senere blive besluttet, hvordan indtægten skal bruges på udgifterne til Holbæk Arena.
 
– Holbæk Kommunes økonomi er i bedring, men med et projekt så ambitiøst som Holbæk Arena er vi nødt til at kigge på alternative finansieringsformer – og i øvrigt til at tænke os rigtig godt om hele vejen igennem, siger Søren Kjærsgaard.
 
Som en konsekvens af byrådets beslutning stoppes renoveringer og investeringer i de eksisterende idrætsfaciliteter i Holbæk by. 

– En realisering af Holbæk Arena vil til gengæld betyde, at foreningerne får langt bedre forhold i fremtiden, pointerer borgmester Søren Kjærsgaard.
 

Leave a Reply