Øh, hvor er Holbæks indkøbscentrum?

Er Slotscentret Holbæks indkøbscentrum? Foto: Rolf Larsen.


En cirkel har kun ét centrum, lærte Deres udsendte medarbejder for mange år siden, da han tog en matematisk studentereksamen. Men når man taler om butikscentre i større provinsbyer er mønsteret som regel, at man har et gammelt indkøbscenter i selve byens centrum, og så et større nybygget centrum lidt uden for byen.

Et eksempel herpå er Næstved, med selve den gamle by og Næstved Storcenter et par km uden for byen. Faren ved denne model er at et nyt storcenter lidt uden for byen let kan komme til at udhule det oprindelige handelsliv i den gamle by. Om man kan tale om samme ‘problem’ i Holbæk, er nok tvivlsomt. Megacenteret er ikke den magnet man kunne frygte – og spørgsmålet er om man i det hele taget kan opfatte det som et center eller måske snarere som et område med en masse spredte butikker.
Det er i hvert Deres udsendte medarbejders opfattelse at det er det sidste, der gør sig gældende. Som kunde kan man godt føle, man ikke får en indkøbsoplevelse med hjem. For undertegnede er Megacenteret et sted hvor man f.eks. går i Jem & Fix for at købe billigt værktøj, og når det er overstået, så tilbage mod hjemadressen igen.

Men er der så et indkøbscentrum i selve Holbæk by?

Vi har et Slotscenter med en veldrevet Kvickly, men hvor flere af øvrige butikker har lidt butiksdøden, en Ahlgade hvor butikkerne er spredt ud over et stort område, og så endelig Smedelundsgade, hvor der løbende både åbner og lukker butikker.

En af de nye butikker som snart åbner i Smedelundsgade er Føtex, og Holbaekonline.dk bringer lørdag et videointerview med den nye butikscehf Lene Lauritzen. Om hun vil løfte sløret for åbningsdagen må vi vente at se – der er ihvertfald mange gætterier på hvilken dag, Føtex slår dørene op. Lene Lauritzen har lovet os, at hun vil vise de nye selvbetjeningsskranker, og allerede nu kan vi røbe at borgmesteren vil være til stede på åbningsdagen og der vil være mange gode tilbud til kunderne, samt underholdning. Vi bringer selvfølgelig en videoreportage fra selve åbningsdagen.

I den kommende tid vil Holbaekonline.dk sætte focus på andre dele af indkøbsmulighederne i Holbæk.

Denne artikel er publiceret den 9. marts 2012 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

3 kommentarer

  • Det blir en glædens dag,når Føtex åbner!Der kan man få det meste,p.t.farer man fra den ene ende af byen til den anden!Og for os på gå-ben er det ikke særlig sjovt.Så velkommen Føtex,så er det frem med pensionistvognen og kun en gå-tur fra havnen til Smedelundsgade og hjem. Marie Hansen.

  • Hanne Duelund Larsen

    Det er rigtigt, at det er dejligt med et differentieret udvalg af butikker –
    men HUSK nu på allesammen, at vi har en god butik på øen med et godt udvalg og personale – HUSK derfor at bakke omkring denne butik – ellers lukker den måske også (som så meget andet).

  • Til Hanne!Jeg handler i Vores Brugs!HVER dag. Hilsen Marie.

Leave a Reply