Vej- og Bromuseum i fare for at lukke

Denne artikel er publiceret den 8. marts 2012 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

I juni 2011 åbnede Danmarks Vej- og Bromuseum i Holbæk. Nu fjerner transportministeren det statslige tilskud. Foto: Lcl (CC BY-SA 3.0)


For ni måneder siden åbnede Danmarks Vej- og Bromuseum i Holbæk – Men nu er der risiko for, at museet må lukke igen.

Museet blev etableret i forbindelse med en aftale i november 2003 mellem den daværende regering (Venstre og Konservative), Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Kristendemokraterne.

Men nu har Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) meddelt folketinget, at det statslige tilskud til museet på ca. 2,5 millioner kroner årligt vil bortfalde. Det skal ske fordi museumsdrift ud fra en prioritering ikke en kerneopgave for Transportministeriet.

Bestyrelsesformand: Vi vil drøfte situationen
Bestyrelsesformand for Danmarks Vej- og Bromuseum Christian Wedell-Neergaard fortæller, at man efter bortfaldet af det statslige tilskud, skal have afklaret, om der kan skaffes et økonomisk grundlag for at videreføre museet. Det kan f.eks. ske gennem sponsorater:

– Bestyrelsen vil snarest holde et ekstraordinært bestyrelsesmøde, hvor vi kan drøfte situationen, fortæller Christian Wedell-Neergaard.

Hvis ikke der kan skaffes penge til videreførelse af museet, vil samlingerne blive overdraget til et andet relevant museum eller lignende.

Læs også: Borgmester: Grotesk at trække tilskud til nyåbnet museum

2 kommentarer

  • jesper von staffeldt

    Transportminister Henrik Dam Kristensen (A) udtaler til TV2-øst : Alle områder må holde for, vi står med en underskud på 100 milliarder kroner, mens borgmester Søren Kjærsgaard ( V), til gengæld vi have fat i de loikale folketingsmedlemmer, uanset partifarve for at forhindre statstilskuddet fjernes

  • Erik Thomsen

    Har netop set “Vej og Bromuseet” i forbindelse med et besøg i Andelslandsbyen.
    Mage til spild af vores penge (10 millioner) til anlæg og 2,5 mio til drift. Håber derfor det bliver lukket. Jeg selv og alle jeg har talt med om det, finder det totalt kedeligt og ligegyldigt.

Leave a Reply