Skimmel og mug i Hotel Strandparkens køkken

Mug i ismaskine og skimmel i loftet på Hotel Strandparken. Det er et par af fundene da fødevarekontrollen var på besøg.

Der blev fundet gamle madrester, sorte belægninger, skimmel og mug, da Fødevarekontrollen var forbi Hotel Strandparken den 2. december i år.

Mens Fødevarekontrollen ikke havde nogen anmærkninger til temperaturerne i køl og frost, opbevaringen af fødevarer eller virksomhedens egenkontrol – så var der flere kritikpunkter i forbindelse med rengøring og vedligeholdelse.

Mug i ismaskine og skimmel i loftet
Fødevarekontrollen fandt at der var sort belægning langs køkkenbord mod væg, at der ved døre til kølerum var sort skimmel og, at der inde i begge kølerum var der skimmel i loftet.

Desuden var flisefuger i opvaskerum sorte af skimmel fleresteder. Under gasblus på det store komfur blev der fundet gamle nedfaldne madrester i udluftningskanaler og en ismaskine var dækket af mug i bunden.

I kontrolrapporten skriver kontrollanten: “generelt fremstår køkkenet mangelfuldt rengjort”. Af rapporten fremgår det, at virksomheden ikke havde nogen bemærkninger til fundene.

Mangelfuld vedligeholdelse
Det var ikke kun rengøringen, der var mangelfuld. Også vedligeholdelsen levede ikke op til Fødevarekontrollens krav. I rapporten kan man læse, at metalhylder flere steder i køkkenet og opvaskerum er rustne og at et rør over et vindue i grovkøkken skaller. Desuden er fliser flere steder krakkelerede.

Fødevarekontrollen tog fotos af stedet til dokumentation.

Ifølge kontrolrapporten, havde virksomheden heller ingen kommentarer til disse iagtagelser.

Indskærpelse og opfølgende kontrol
Kontrollen varede 1 time og 45 minutter og førte til, at Fødevarekontrollen indskærpede, at at lokaler, hvor der findes fødevarer, skal holdes rene og i god stand. Indskærpelsen medfører en gebyrbelagt opfølgende kontrol og en halvglad smiley i Kontrolsrapporten.

Denne artikel er publiceret den 13. december 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

En kommentar

Leave a Reply