Til julebal i Nisseland

Der er masser af nisser og ægte julestemning i Nisseland i Skamstrup ved Mørkøv. Foto: Jesper von Staffeldt.

Holbaekonline.dks udsendte medarbejder tog i dag ud for at finde nissernes land.

Deres udsendte medarbejder på Orø forlod sammen med sin bedre halvdel de vante ø-omgivelser for at sætte kursen mod fastlandet; helt præcis Lindholtvej ved Skamstrup. Findes ikke meddelte min GPS. Nå…h tænkte Deres udsendte medarbejder, Skamstrup har jeg da fundet på et kort i Holbæktelefonbogen.
Men vejen kunne GPS´en stadig ikkke finde. Men vi satte alligevel kursen mod Skamstrup – nær Mørkøv – og tænkte: Vi kan da altid spørge os frem, en slags dansk må de da vel tale.

Vi mødte en ældre mand i Skamstrup og min bedre halvdel spurgte: Kan du sige os vejen til “Nisseland”? Hvad skal du dog der?, var svaret, – nissen sidder jo ved siden af dig!( Høh..høh..) Men han fortalte os dog vejen til et Nisseland, som sagde spar to til alt. Er det Danmarks største Nisseland spurgte jeg forsigtigt?. Nej, meget større var svaret. Nordens største?. Endnu større, var svaret. Europas største!.

Og vi var virkelig imponeret Bortset fra Lille Per fra Far til fire-filmene, så manglede der ikke noget hvis man ville tage til “Julebal i Nisseland”. Og tager man til julebal, så kunne det jo være, at man fik musikalsk assistance af en af ejerne af “Nisseland” John Roger, som er gl. musiker.

På Onsdag bringer vi en lille videoreportage herfra, men vi kan da på forhånd røbe, at hvad enten man er en 5 årig knægt fra Tølløse , eller læge på Orø, kan man ikke undgå at komme i julestemning.

Web-TV: Jul i Nisseland

Denne artikel er publiceret den 4. december 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply