Kommunen får ny rengøringsleverandør

Ny leverandør skal gøre rent hos Holbæk Kommune. Arkiv foto: Rolf Larsen

Efter en udbudsrunde har Holbæk Kommune nu valgt det rengøringsfirma, der fra 1. marts 2012 kan overtage rengøringen i en stor del af kommunens ejendomme.

Ti leverandører var med i opløbet om at overtage rengøringen – heriblandt Holbæk Kommune selv, der bød på opgaven gennem et såkaldt kontrolbud. Det blev Forenede Service A/S, der blev valgt. Og når kontrakten er underskrevet vil det være Forenede Service A/S, der fra 1. marts overtager rengøringsopgaven, som omfatter rengøring i ca. 110 af kommunens ejendomme – blandt andet skoler, daginstitutioner og administrative bygninger.

Store økonomiske fordele for kommunen
Forenede Service A/S blev valgt, fordi det var dem, der gav det økonomisk mest fordelagtige tilbud i forhold til pris og kvalitet. Resultatet af rengøringsudbuddet betyder, at rengøringen bliver mere ensartet, og samtidigt kan Holbæk Kommune fra 2013 årligt spare 17 millioner kroner. Mens besparelsen i 2012 vil være en besparelse på ca. 8-10 millioner kroner.

De penge, der bliver frigivet ved besparelserne, kan bruges på andre områder i kommunen, hvilket ligger i god tråd med kommunens effektiviseringsstrategi. Dens formål er netop at gøre tingene mere effektivt i kommunen, så der kan frigives midler til fortsat at levere en god kommunal service.

Derfor er borgmester Søren Kjærsgaard også tilfreds med udbuddet:

– Jeg er rigtig glad for resultatet af dette udbud, som jeg ser som en stor gevinst for Holbæk Kommune. Der vil fortsat blive gjort rent i de kommunale bygninger, samtidigt med at vi kan spare adskillige millioner på rengøringsområdet. Det er rigtig positivt, at vi kan skabe løsninger, der frigiver penge, som kan være med til at sikre og udbygge de kommunale kerneydelser. Ved at gøre tingene på nye og mere effektive måder undgår vi at skulle gennemføre besparelser på andre områder, siger han.

Medarbejderne følger med
Ved overdragelsen af rengøringen følger cirka 200 rengøringsassistenter med, hvoraf størstedelen er kommunalt ansatte. De overdrages til Forenende Service A/S på uændrede løn- og ansættelsesvilkår.

For at gøre overgangsfasen til den nye arbejdsgiver så god som muligt, holder Holbæk Kommune frem til 1. marts flere informationsmøder for rengøringsassistenterne. På møderne vil et bredt sammensat team fra kommunen være klar til svare på de spørgsmål, som rengøringsassistenterne har i forbindelse med overdragelsen. Også fagforeningen 3F vil være til stede på møderne sammen med kommunens team. Desuden vil rengøringsassistenterne kunne møde deres nye arbejdsgiver Forenende Service A/S.

Holbæk Kommune agter at skrive kontrakt med Forenede Service A/S som leverandør, men rent udbudsteknisk er der nu det, der hedder en standstill-periode, hvor de fravalgte tilbudsgivere kan komme med indsigelser over afgørelsen. Først den 28. november er den periode slut, og Holbæk Kommune kan i givet fald underskrive kontrakten med Forenede Service A/S.

Denne artikel er publiceret den 19. november 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply