Ny klub for børn i Agervang

For et par uger siden åbnede en ny klub for de 10-12-årige i Agervang.

Bag klubben står Ungdommens Røde Kors, der med initativet vil tilbyde børnene et supplement til skolegang og triviel hverdag.

– Tidligere har der ikke rigtig været nogen aktiviteter for børn i 10-12 års alderen, så de har rendt rundt i området og kedet sig, og måske lavet ballade. Deres forældre har af den ene eller den anden årsag ikke haft ressourcer til at vise børnene, hvilke tilbud der er til dem i lokalområdet, så børnenes hverdag foregår primært på deres skole og i Agervang, fortæller initiativtageren fra Ungdommens Røde, Kristin Storck Rasmussen.

Slut med tomrum og trivialitet
Idéen med klubben er, at de unge frivillige fra Ungdommens Røde Kors gennem forskellige ugentlige aktiviteter tilbyder børnene et supplement til skolegangen og den til tider trivielle hverdag. På den måde håber de frivillige, at de kan udfylde et tomrum i børnenes fritid og give dem en masse oplevelser uden for hjemmet.

Aktivitetsklubben åbnede den 23. oktober med en åbningsfest, og fremover er der åbent hver mandag eftermiddag. Man vil også tilstræbe at tage på udflugt ud af Agervang mindst en gang om måneden.

Flere aktiviteter på vej i Holbæk
Udover klubben håber Ungdommens Røde Kors, at de også snart kan åbne en lektiecafé i Holbæk henvendt til folkeskoleelever, så områdets børn og unge kan få hjælp til lektierne efter skole.

Denne artikel er publiceret den 6. november 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply