Krig på kniv og gaffel på Orø

Der er udbrudt madkrig på Orø. Orø Kro tilbyder ø-boerne dagens ret for kr. 25,- (billedet tv.) Mens Forsamlingshuset har samme priser for alle gæster - både inden- og uden-ø's (billedet th.) Foto: Jesper von Staffeldt

Der er udbrudt en mindre madkrig på Orø mellem Spisestedet Forsamlingshuset og Orø kro.

Orø kro tilbyder nu Ø-boere i november måned dagens ret til kun 25 kr. Det må vist være det man i julesangen: “Sikken voldsom trængsel og alarm” kalder under indkøbspris. Især når man tænker på den nyligt indførte fedtafgift, der bl.a. betyder, at et halvt pund smør er steget med mere ende 3 kr.

Men gad vide om Orø Kro får vrøvl med diverse myndigheder, for man diskriminerer mellem ø-boere og andre danskere? – Tibuddet gælder nemlig, ifølge skiltet, kun ø-boere! – Så skal man måske huske pas, sygesikring eller anden legimitation, så man kan bevise sit tilhørsforhold til Øen.

Orø Forsamlingshus vil ikke stå tilbage for kroens tilbud: Svaret kom promte i form af et skilt: “Her har vi ens priser for alle gæster hele året. Velkommen til Spisestedet Orø forsamlingshus”.

Deres udsendte Orømedarbejder tror ikke man kan lave lave maden billigere selv og opfordrer Orøborgerne at invistere de sparede penge i et nyt identitetskort man skal bruge fra 1. januar hvis man vil sejle med Holbækfærgen.

Denne artikel er publiceret den 3. november 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

4 kommentarer

 • Jannick Christensen

  Jeg finder det mærkeligt at et slagtilbud (kan man vist godt kalde det) skal kommenteres med “her har vi ens priser for alle gæster hele året”. Det er lidt tyndt… og måske ikke helt venlig ment… men det er jo bare som jeg læser det. Jeg syntes da kun det er fedt at Orø Kro går ud med et novembertilbud…det er jeg kun glad for på deres vegne (og min pengepungs). Jeg kan kun sige, fedt trick 🙂 Men det hele handler om “gynger og karuseller”, og hvad man ikke tjener på det ene, tjener man ind på det andet… så med drikkevarer kan det vist kun gå lige op, selvom et halvt pund smør er steget med 3 kr. 🙂 for ikke at nævne at det giver god reklame.

  Jeg håber da at Forsamlingshuset tager det i god ånd, for selvfølgelig skal der være lidt konkurrence… det er vel ikke meget anderledes på Orø end i resten af Danmark.

 • margrethe pedersen

  syntes det er fint at forsamlingshuset laver et skilt, her er der ens priser for alle. fordi jeg er øbo vil jeg ikke gå på kroen,
  for ja det er da en forskelsbehandling der vil noget.
  hvis jeg kom til øen som gæst og så dette ville jeg slet ikke spise sådan et sted, syntes det er en ubehøvlet opførsel.
  jeg mener der er plads til alle, at man ligefrem går i krig med priserne er dybt godnat.
  og jeg er glad for at forsamlingshuset holder ens priser om man er øbo eller gæst.

 • margrethe pedersen

  forsætter lige. og madkrigen må være kroen, for forsamlingshuset har ingen krig, for de holder den samme pris for alle, som de altid har gjort,så det med det er en madkrig er lidt ude i hampen.
  jeg ved heller ikke om kroen tænker på øboerne er bedre end gæster udefra siden de skal forskelsbehandles.

 • Jannick Christensen

  Til JMP:
  Jeg er nu ikke enig med at det er krig… Det er bare overskriften som dramatiserer (som pressen altid gør), tilbud er tilbud, ellers ville det være det samme som at sige der er krig mellem Netto og Fakta, og det kan man jo ikke kalde krig, men konkurrence.
  Så igen, jeg syntes det er fint med “Øboer tilbud”, og det kan vi alle nyde godt af, uanset om det er kroen idag eller forsamlingshuset imorgen – men velbekomme uanset hvor du/I vælger at spise 🙂

Leave a Reply