Gratis adgang til Nordvest FCs kampe for alle børn

Hvis byrådet siger ja, så får alle under 18 år fremover gratis adgang til Nordvest FCs kampe. Foto: Rolf Larsen.

Holbæk Kommune indgår en reklameaftale og en sponsoraftale på 400.000 kroner med fodboldklubben Nordvest FC. Klubben forpligter sig til at markedsføre kommunen og give gratis adgang til alle under 18 år til klubbens divisionskampe.

Udvalget for Kultur og Fritid samt Økonomiudvalget har anbefalet byrådet at indgå en reklameaftale og en sponsoraftale med fodboldklubben Nordvest FC. Aftalerne er udgiftsneutrale for kommunen og giver alle parter bedre vilkår og muligheder.

Branding og bold
Med de nye aftaler har Nordvest FC forpligtet sig til at medvirke til at brande Holbæk Kommune. Det skal ske ved at markedsføre Holbæk Kommune i kampprogrammer, på hjemmeside, i annoncer og på et reklameskilt. Desuden bliver der sat en informationstavle op på Holbæk Stadion, hvor kommunen kan informere om forskellige aktiviteter.

Herudover vil klubben slå dørene op for børn og unge i Holbæk Kommune, så de gratis kan sætte sig på lægterne og heppe på byens hold:

– Jeg er glad for, at vi nu kan tilbyde alle børn og unge under 18 år nogle skægge og medrivende fodboldoplevelser på Holbæk Stadion. Samtidig kan vi få stor nytte af at trække på spillere fra 1. holdet i forbindelse med forskellige kommunale events og projekter inden for eksempelvis sundheds- eller kultur- og fritidsområdet, fortæller Emrah Tuncer, der er formand for Udvalget for Kultur og Fritid.

Nordvest FC får mulighed for at øge indtægterne
Holbæk Stadion er ejet af Holbæk Kommune, men med de nye aftaler får Nordvest FC mulighed for at sælge reklameplads på stadion, ligesom stadionnavnet kan sælges til en sponsor. Dog må navnet ikke være politisk, religiøst eller på nogen måde forhånende, og det må heller ikke indeholde navn på tobaksvarer, øl og spiritus.

Carsten Damgaard, formand for Nordvest FC, fremhæver, at klubben med indgåelse af reklameaftalerne får øget muligheden for at generere penge til Nordvest FC og ”moderklubben” HB&I og dermed udvikle klubben og dens aktiviteter.

Ingen ekstraudgift for kommunen
Sponsoratet til Nordvest FC bliver på papiret 400.000 kr. årligt. Før sponsoratet udbetales modregner kommunen dog 100.000 kr. for retten til at tegne reklamer på Holbæk Stadion og 200.000 kr. for brug af kommunale anlæg og faciliteter. De resterende 100.000 kr. bliver modregnet i Holbæk Kommunes tilskud til HB&I. Således får fodboldklubben samme kontante beløb fra kommunen som hidtil.

De forbedrede indtægtsmuligheder gør, at det samlet set kan sikres, at HB&Is ungdomsafdeling har samme beløb til rådighed til børne- og ungdomsarbejde, selvom kommunen trækker 100.000 fra tilskuddet.

Aftalerne er tre-årige og kommer til at gælde fra 1. januar 2012 til 31. december 2014.

Byrådet tager endelig stilling i sagen på næstkommende møde, som er den 9. november.

Denne artikel er publiceret den 3. november 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply