Vestsjælland skal være attraktivt erhvervsområde

Denne artikel er publiceret den 2. november 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Holbæk går sammen med fem andre kommuner og Dansk Industri om at udvikle Vestsjælland til et af Danmarks mest attraktive erhvervsområder.

Uddannelsesniveauet skal løftes, og der skal udvikles rammevilkårfor erhvervslivet som gør det mere attraktivt at drive eller etablere virksomhed på Vestsjælland. Desuden skal fælles markedsføring profilere Vestsjælland så flere virksomheder får øjnene op for fordelene ved at etablere virksomhed i regionen.

Det er hovedpunkterne i en ny samarbejdsaftale som DI Vestsjælland nu indgår med Holbæk, Odsherred, Kalundborg, Slagelse, Ringsted og Sorø kommuner.

– Jeg har store forventninger til det nye samarbejde, som er banebrydende, netop fordi det er første gang erhvervslivet og kommunerne sætter sig sammen om bordet og forpligter hinanden på en fælles indsats, siger formand for DI Vestsjælland, Hans Henningsen.

Han suppleres af Holbæks borgmester Søren Kjærsgaard:
– Det er dialogen mellem virksomheder og kommuner, som er i højsædet i samarbejdsaftalen. Erhvervsudvikling angår både virksomheder og kommuner, og vi tror på, at man når længst, hvis man taler sammen.

Aftaleparterne vil fremover mødes en gang om året for at gøre status på de igangsatte initiativer.

Leave a Reply