En dræbt og flere kvæstet i fyrværkeriulykke

Spejdere fra Kong Skjold Gruppe var sminket og spillede tilskadekomne under øvelsen. Foto: Rolf Larsen.

Det var dramatiske scener, der udspillede sig mandag aften, da Hjemmeværnet holdt øvelse i Holbæk.

I øvelsen var en flok unge gået ind på Hotacogrunden på Lundemarksvej, hvor de havde tændt bål. En af de unge havde smidt et meget kraftigt kanonslag ind i bålet. Eksplosionen kvæstede flere af de unge, der sad rundt om bǻlet. I aftenmørket, kunne man høre de tilskadekomne skrige af smerte.

Heldigvis kom en af Hjemmeværnets sanitetstrailere forbi på vej til øvelse. Den blev standset af en af de unge, som hurtigt fik vist hjemmeværnsfolkene frem til ulykkesstedet. Her kunne de konstatere, at flere af de unge var kommet alvorligt til skade.

Sanitetsfolkene fik hurtigt dannet sig et overblik over de tilskadekomne og sorteret dem efter hvor hårdt kvæstet de var. Der blev ydet nødvendig førstehjælp til de tilkaldte ambulancer kunne tage over og køre de tilskadekomne til sygehuset, der i dagens anledning var henlagt til kasernen.

Øvelse skal træne hjemmeværnets sanitetsfolk
Den dramatiske øvelse er en del af træningen for Hærhjemmeværnskompagni Vestsjællands Sanitetsfolk. Med øvelsen blev folkene trænet i at yde førstehjælp ved større ulykker med flere tilskadekomne og at samarbejde med bl.a. ambulancefolk.

Til at spille de unge tilskadekommende, fik hjemmeværnet hjælp fra omkring 20 spejdere fra Spejdergruppen Kong Skjold i Holbæk. De tilskadekommende var sminket med forskellige sår og havde hver fået en rolle at spille under øvelsen.

Se også:
Web-TV: Hjemmeværnet på øvelse i Holbæk
og Slideshow: Hjemmeværnet på øvelse

Denne artikel er publiceret den 17. oktober 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply