Elværkets 100 års fødselsdag fejres med koncert

Elværket fylder 100 år på tirsdag. Foto: 80eren.


På tirsdag fylder Elværket i Holbæk 100 år.

Elværket, der blev opført i 1911 fungerede som netop elværk indtil 1952. Senere hen blev det bl.a. brugt som depot, indtil slutningen af 1970’erne, hvor en række musikforeninger og kulturgrupper sammen med Holbæk Kommune om at etablere et medborgerhus i Elværket.

Det fungerede som sådan indtil 1996, hvor bygningerne blev overdraget til Holbæk Kommunale Musikskole, så der kunne etableres et rent musikhus. Det er fortsat det musikalske, der er hovedområdet for huset, som blev ombygget og renoveret i 2004.

I dag holder bl.a. Musikklubben Elværket og Holbæk Jazzklub til i bygningen. Og Elværket er blevet et vigtigt spillested i det nordvestsjællandske og har dannet ramme om koncerter med mange, især danske, store navne.

Fejres med stor koncert
100 års fødselsdagen fejres med en stor koncert tirsdag aften med bl.a. Marilyn Mazur, Palle Mikkelborg og Caroline Henderson.

Koncerten byder på et nyt og interessant samarbejde mellem Marilyn Mazurs kvartet og Holbæk Ensemblet, der denne aften består af Bjarke Mogensen, accordeon, Morten Ryelund, violin, Toke Møldrup, cello og Katja Nielsen, kontrabas.

Foruden Marilyn Mazurs band og Holbæk Ensemblet vil trompetisten Palle Mikkelborg og sangerinden Caroline Henderson medvirke som solister i en koncert fuld af overraskelser og nye musikalske konstellationer på tværs af genrerne.

I koncerten vil bl.a. indgå et fødselsdagsværk komponeret af Marilyn Mazur specielt til Musikhus Elværket og en fortælling om lys og mørke fremført af den lokale storyteller Ingebjørg Ejsing

Se mere om tid og pris på: www.musikhuselvaerket.dk

Denne artikel er publiceret den 16. oktober 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply