Fokus på nydanske børns læsning

Denne artikel er publiceret den 7. oktober 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

En aften med oplæg og skuespil skal gøre nydanske forældre opmærksomme på, hvor vigtigt det er at støtte op om deres børns læsning.

At det er vigtigt for børn at blive gode læsere, hersker der ikke megen tvivl om. Desværre halter mange nydanske børn bagefter de etnisk danske børn, når det handler om at blive sikre og hurtige læsere. Det vil arrangementet ”Læs med dit barn” sætte fokus på.

Underholdende information om læsning
Det er Styregruppen for Integrationsindsatsen, der står bag arrangementet, og målet er at gøre forældre til nydanske børn opmærksomme på, hvor vigtigt det er at stimulere deres børns lyst til at læse.

Midlet til at nå forældrene bliver information med underholdende indslag i form af oplæg og små skuespil på et let forståeligt dansk med mange visuelle elementer. Oplægsholderne har på forskellig vis indsigt i børn og læsning. Det drejer sig om sprogpædagog Linda Lillesø, forfatteren og foredragsholderen Adil Erdem og Holbæk Bibliotek. Alle indslagene bliver bundet sammen af Adil Erdem, som også vil være aftenens vært.

Efter indslagene på scenen vil tyrkisk- arabisk- og somali- talende medlemmer af styregruppen stå til rådighed for en snak om børn og læsning. Medarbejdere fra Holbæk Bibliotek vil også være til stede med et mobilt børnebibliotek, og der vil være mulighed for at købe børnebøger til en billig penge.

Styregruppen har store forhåbninger til arrangementet:
– Vi i er meget glade for at kunne holde dette arrangement. Nydanske børns læsning og andre skolekundskaber ligger integrationsstyregruppen meget på sinde. Vi håber, at vi med arrangementet kan nå ud til så mange nydanske forældre som muligt, siger Döndü Demirboga Aktas, som er formand for integrationsstyregruppen og også arbejder som folkeskolelærer.

Der er mulighed for babysitning
Integrationsstyregruppen håber at se rigtig mange nydanske forældre på Holbæk Teater, og den har gjort sit for, at der ikke skal være praktiske forhindringer for forældrene:
– Det skal endelig ikke være en manglende babysitter eller transportproblemer, der afholder forældrene fra at komme, siger Döndü Demirboga Aktas og fortsætter:

– Derfor har vi arrangeret bustransport fra Ladegårdsparken og Vangkvarteret, som har Holbæks største nydanske befolkningsgrupper. Og en gruppe entusiastiske børnepassere står til rådighed under hele arrangementet med underholdning til de små.

Arrangemntet finder sted Fredag den 14. oktober kl. 18.00-21.00 på Holbæk Teater.

Leave a Reply