Online borgerbetjening har vokseværk

Det fem-kommunale samarbejdsprojekt ”Online borgerbetjening 24/7” udvider servicetilbuddene til kommunernes borgere og indgår samtidig samarbejde med Københavns Kommune.

Siden juni 2011 har borgerne i Fredensborg, Frederikssund, Furesø, Holbæk og Sorø kommuner haft mulighed for at blive betjent uden for kommunernes normale åbningstid. Nu er tiden kommet til at udvide såvel servicetilbud som samarbejdsmodel.

Forsøgsprojektet er etableret med støtte fra Fonden for Velfærdsteknologi.

Teknologisk udvidelse af hotlinen
Selvbetjeningshotlinen har gjort det muligt for de fem kommuners borgere at chatte med en borgerservicemedarbejder mandag – torsdag til kl. 22 og fredag til kl. 18. Borgerne i de fem kommuner har således kunnet få hjælp til selvbetjening og informationssøgning netop på det tidspunkt som passer borgerne bedst.

– Vi har konstateret, at der er forskel på, hvor mange borgere fra de fem kommuner, der vælger at benytte chat i kontakten med kommunernes Borgerservice. Bl.a. kan vi konstatere, at borgerne i Fredensborg benytter chat tre gang så ofte som borgerne i f.eks. Sorø og Frederikssund, fortæller Henrik Vendelbo, borgerservicechef i Fredensborg.

– Derfor er tiden nu inde til at afprøve andre teknologier og undersøge, om andre kommunikationskanaler har en effekt i forhold til, hvor mange borgere der benytter dette udvidede servicetilbud, siger Ole Lollike, borgerservicechef i Holbæk Kommune, og fortsætter:
– Vi vil i løbet af oktober 2011 udvide adgangen til hjælp via den fælleskommunale selvbetjeningshotline til også at omfatte telefoni og proaktive chat.

Hotline bemandes på skift af kommunerneUnderstøttelse af fællesoffentlige digitaliseringsstrategier
Et af målene i den nye fællesoffentlige digitaliseringsstrategi er at etablere et pilotforsøg med et fælles kontaktcenter, hvor borgerne kan få support udenfor normal åbningstid.

– Samarbejdet imellem de fem oprindelige kommuner og Københavns kommune rummer spændende perspektiver for fremtiden. De erfaringer vi allerede har gjort såvel organisatorisk som teknologisk, og de erfaringer vi gør i fællesskab fremover, vil kunne bruges målrettet i forberedelserne til et fremtidigt fællesoffentligt pilotprojekt, slutter borgerservicechef i Frederikssund Kommune, Britt Christensen.

Denne artikel er publiceret den 5. oktober 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply