Klar til endnu en runde med test af elbiler

Det er næsten lydløst at køre i elbil. Arkiv foto.

Elbiloperatøren ChoosEV og Holbæk Kommune gør nu klar til tredje ud af i alt otte testrunder i det landsdækkende forskningsprojekt ”testenbil.dk”.

Elbilerne har allerede kørt i seks måneder på de sjællandske veje, og nu skal der findes 8 nye familier til at teste elbiler i tre måneder. Næste hold testkørere får elbilerne overleveret d 31.oktober og har dem i de næste tre måneder.

Overleveringen vil ske hos SEAS-NVE Hovedgaden 36, 4520 Svinninge.

Bliv testpilot
Du kan tilmelde dig som testkører på testenelbil.choosev.com. De borgere, der allerede har ansøgt om at blive testkørere, er stadig med i puljen og behøver ikke at sende en ansøgning igen. Det er omkostningsfrit at låne elbilen. Man betaler kun for den strøm, bilen lades op med.

På ”testenelbil.dk”, hvor testpiloterne skal dele ud af deres erfaringer med elbilen, har deltagerne fortalt om mange gode og sjove oplevelser, de har haft med elbilen. En af testpiloterne fortæller:

– Normalt tager det kun omkring 5 min at aflevere/hente børn, men jeg har måtte erfarer at nysgerrigheden omkring elbilen er stor og det nu nemt kan tage 15-30 min. når man lige skal fortælle og forklare, siger testpiloten.

Om testenelbil.dk
Bag projekt ”testenelbil.dk” står elbiloperatøren ChoosEV A/S, der er ejet af energiselskaberne SE, SEAS-NVE og biludlejningsfirmaet Sixt Danmark. ”Testenelbil.dk” er Europas største elbilprojekt, hvor 300 elbiler, 30 kommuner og partnere i erhvervslivet samt det offentlige støtter projektet og samarbejder om at blive klogere på elbilens placering i det danske samfund.

Projektet i Holbæk Kommune er støttet af SEAS-NVE, som er gået med i projektet som energipartner, og den stærke opbakning til projektet er sikret af virksomhederne SIEMENS, ALKA, FDM og FALCK.

Denne artikel er publiceret den 27. september 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply