Søulke, reb og knob… Besøg en gammel lodsbåd

I Holbæk havn ligger en gammel lodsbåd fra 1922. Båden har været på mange spændende opgaver i de 50 år den var aktiv. Den har oplevet krig, handelsskibe og store forandringer. Båden er et vidne fra fortidens Holbæk…

På søndag kan man komme ned på Holbæk gamle havn og besøge museumsskibet KDL Lodsbåden. Her vil Holbæk Museums sejlere fortælle om det stolte skib, byde gæsterne indenfor i båden og vise, hvordan man binder knob.

På kajen er der mulighed for at prøve kræfter med reb og liner, få en sludder og høre om lodsbådens mange togter.

Arrangementet finder sted søndag d. 25. september kl. 12-15.

FAKTA:
KDL Lodsbåden fra 1922 er ejet af Holbæk Museum og virkede som lods- og havnebåd i Holbæk i mere end et halvt århundrede.
Skibslauget, som passer skibet, medvirker til at bevare en af Isefjordens karakteriske gamle træbåde og at formidle kulturhistorien om Holbæk som havneby med skibsfart og skibsbyggeri ved fjorden.

KDL Lodsbåden er medlem af Træskibs Sammenslutningen (TS) og deltager – så vidt muligt – i det årlige Pinsetræf. Skibslauget er medarrangører af TRÆF FJORDENS TRÆBÅDE – et årligt træf for både som er bygget i Isefjordsområdet eller har fungeret som brugsbåde her.

Denne artikel er publiceret den 21. september 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

En kommentar

  • jesper von staffeldt

    Holbaekonline.dk vil være til stede og
    senere vil vore læsere få en lille reportage herfra

Leave a Reply