Pernille Kruse: Jeg er ikke glad for skibe og vand

Pernille Kruse (V) fortæller Holbaekonline.dk, at hun ikke har det godt med skibe og vand. Foto: Holbæk Kommune.

Byrådsmedlem for Venstre, Pernille Kruse Andsersen, bekræfter overfor Holbaekonline.dk, at hun ikke er søstærk.

Vi har tidligere i dag skrevet hvordan hun og socialdemokraten Jørgen Topsøe Jensen benyttede sig af Østrefærge i stedet for kommunens egen færge Holbæk-Orø færgen, i forbindelse med valghandlingerne på Orø torsdag.

Deres valg af færge har skabt vrede på Orø. Det tidligere byrådsmedlem for Venstre, Ole Nielsen, der selv bor på Orø, blev vred, da det gik op for ham, at de to lokalpolitikere brugte trækfærgen.

Jørgen Topsøe Jensen har forklaret til Holbaekonline.dk, at grunden til at han og Pernille Kruse Andersen brugte Østrefærge var, at Pernille Kruse ikke er søstærk.

Den forklaring bekræfter Pernille Kruse Andersen:

– Jørgen Topsøe og jeg selv tog ganske rigtig trækfærgen hjem og ikke Holbæk færgen. Grunden var ene og alene at jeg ikke er glad for noget, der tangerer skibe og vand, og da slet ikke når det blæser.

– Det kan man kalde hysterisk og meget andet, men da vi havde muligheden for at undgå blæst og færger i ca. 30 minutter, fik jeg lov at vælge det fra, fortæller Pernille Kruse Andersen og mener derudover, at kritikerne viser “meget lidt forståelse for andre menneskers ønsker om frit valg”.

De ansatte brugte heller ikke kommunens egen færge
Pernille Kruse Andersen har også forklaring på, hvorfor kommunens ansatte, der var med ved valghandlingen på Orø, ikke brugte Holbæk-Orø-færgen:

– Hvad angår vores ansatte, giver det god mening da 2 af dem er fra Roskilde, og derved spare en længere køretur fra Holbæk.

Enig i at Holbæk-færgen skal benyttes
– Jeg er selvfølgelig ærgerlig over at andre politikere mener, at de ved hvad er bedst for os andre, men når det så er sagt, er jeg bestemt enig i, at vi skal benytte Holbæk færgen i den udstrækning, det er muligt, og hvor det giver god mening, slutter Pernille Kruse Andersen.

Denne artikel er publiceret den 17. september 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

2 kommentarer

 • Hanne Duelund Larsen

  Kære Pernille,

  Allerførst lidt fakta:

  Der er på nær 1-2 km den samme afstand fra Holbæk til Roskilde, som fra Hammer Bakker til Roskilde ! Så de ansatte ville ikke have haft en længere køretur !

  Den tredie bil(eller var der flere biler?) må have medbragt stemmesedlerne, og jeg kan ikke forestille mig, at de blev taget med hjem i privaten – men må være afleveret i Holbæk på hovedstemme-stedet, ikke sandt ?

  Så der er ingen “undskyldning” for denne/disse øvrige biler – eller hvad ?

  Jeg synes, at det er rigtig synd for dig, at du ikke har fået lov til at vælge et landfast stemmested, hvor du kunne være tilforordnet, så du ikke skulle udsættes for færger og vand !!

  Herefter det positive !

  Jeg vil nu komme til det, som jeg opfatter som det virkelig positive i dit indlæg – du skriver, at man skal vise megen forståelse for andre menneskers ønsker om frit valg. Og her er vi to fuldkommen enige.

  Jeg forventer derfor, at din positive indstilling til de borgere på Orø, som du jo også repræsenterer, at DE også har ønsker om frit valg; at dette vil vi kunne se i din støtte, når budgettet skal vedtages ved 2. behandling d. 12. oktober, til at vi kan beholde afgangene på vor færge, hvor vi jo allerede er blevet beskåret kraftigt efter 1. juli på lørdagene, og nu til november og december vil vi INGEN aftenafgange have overhovedet på lør-, søn- og helligdage.

  Tænk, hvis du ikke frit kunne vælge at være sammen med din familie, eller at din familie kunne besøge dig til jul, fordi du var en borger uden bil.

  Så vi ser alle sammen frem til din ubetingede støtte til vor færge, således at du er med til at pointere overfor dine kolleger i byrådet, at MAN SKAL VISE MEGEN FORSTÅELSE FOR ANDRE MENNESKERS ØNSKER OM ET FRIT VALG – underforstået også mennesker på Orø.

  Vi takker dig på forhånd – vi har brug for al den støtte vi kan få, og vi glæder os til at konstatere, at du er med os.

 • jesper von staffeldt

  Holbaekonline.dk modtager utrolig megen stof fra Orø, og det er vi selvfølgelig meget glade for. Men en gang imellem må vi begrænse det materiale som lægges på vor netavis.
  Vi har således modtaget en E-mail fra Anni Lunde, som er sendt til borgmesteren ,
  hvori hun gør opmærksom på den kraftige prisstigning der har fundet sted for de
  pensionister, der tager bil med på
  Orø-færgen. Her er tale om en prisstigning på 50 % !
  Om byrådet tager hensyn til denne indsigelse , vides endnu ikke

Leave a Reply