Byrådsmedlemmer sejlede ikke med Orøfærgen

Ole Nielsen (billedet) er vred over, at Holbæk Kommunes ansatte og byrådsmedlemmer ikke brugte kommunens egen færge, da de skulle hjem fra Orø efter valget torsdag. Foto: Jesper von Staffeldt.

Orøfærgen som er kommunalt ejet har en stram økonomi. Derfor kan man reducere udgifterne og/eller øge indtægterne.

Indtægterne kan f.eks. øges ved at kommunen og firmaer som arbejder for denne i højere grad bruger den kommunale færge. Det har vi tidligere skrevet en del om på Holbaekonline.dk.

Så skulle man tro at ansatte ved kommunen og især byrådsmedlemmer gik foran med et godt eksempel. Men det er ikke altid tilfældet, i hvert fald ikke i torsdags, da der var folketingsvalg.

Da de tilforordnede fra Holbæk Byråd, samt de administrative medarbejdere, der havde hjulpet til med afstemning og optælling på Orø Forsamlingshus skulle hjem, opfordrede tidligere byrådsmedlem for Venstre og valgtilforordnet Ole Nielsen til at bruge Orøfærgen.

Der var 8 minutter til færgen sejlede, og ca 3 minutters kørsel til denne. Men hvad skete?

Se nedenstående uredigerede video-interview med Ole Nielsen, som tidligere har siddet i færgeudvalget. Interviewet er optaget i går. Se den i 720 p opløsning.

Læs forklaringen fra Jørgen Topsøe Jensen her.

Denne artikel er publiceret den 17. september 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

En kommentar

 • Hanne Duelund Larsen

  Du godeste !!!

  Hvis dette ikke er dobbeltmoral fra kommunens og politikernes side, så ved jeg ikke hvad det er.

  I den sidste tid er vi på Orø – ganske som Ole Nielsen beskriver det – blevet klandret og hånet, fordi vi ikke bruger vor færge tilstrækkeligt, hvilket har betydet stor usikkerhed og utryghed for borgerne på Orø – og endvidere en kraftig forhøjelse af færge-taksterne som følge.

  Og så tillader både politikere og ansatte i kommunen at “køre udenom”, når de i tjenstlig sammenhæng er på Orø – og jeg er helt overbevist om, hvad grunden til dette er: nemlig at de alle modtager KILOMETER-PENGE, når de er ude i tjenstligt ærinde for kommunen. Så det er ren grådighed og en højst ulækker form for “ragen til sig”, som vi her præsenteres for. Det er både dybt uanstændigt og meget, meget angribeligt.

  Dét faktum, at man desuden var taget med Østre Færge, også da man skulle TIL øen er jo totalt uforståeligt ????

  Der må kunne fremskaffes et godt svar herpå ??

  Så kan jeg konstatere, at “undskyldningen” for at tage Østre Færge fra én af bilerne, var at en af byrødderne ikke var søstærk.

  Hold da helt op – sikke dog en klam undskyldning, det er jo hverken Nordsøen eller Nordatlanten, som man krydser for at komme til Holbæk fra Orø. (Og så burde vedkommende byrådsmedlem have valgt at være tilforordnet i Tølløse eller et andet sted).

  Jeg kan fortælle, at min mand i ca. 20 år sejlede bl.a. som maskinmester på de store have. Han stoppede, fordi han altid var søsyg. Han kan blive søsyg bare af at se på en robåd.
  MEN han har ALDRIG nogen sinde, selv når det “stormede” på Isefjorden mærket det mindste ubehag – og i torsdags blæste der blot en frisk brise !!!

  Så sådan nogle klamme undskyldninger må I længere ud på landet med – vi er skuffede og sårede her på øen over at Holbæks politikere og ansatte nedvurderer os og med sådanne handlinger håner os på Orø.

  Så jeg håber, at Harpøth har magt som han har agt til at tale dunder til sine kolleger – og jeg håber, at borgmesteren tager hånd om sine ansattes handlinger i denne sag.

  Mange hilsener til alle jer – både byrødder og ansatte, der trods alt tager hånd om færgen og dermed om vor vigtige livsline til kommunen.

Leave a Reply