Lokale DSU’ere truet af PET

Lokale DSU’ere blev truet af Politiets Efterretnignstjeneste i forbindelse med Lars Løkke Rasmussens besøg på Stenhus Gymnasium i går.

Politiken.dk skriver, at DSU’erne var ved at uddele valgmateriale for Kaare Dybvad foran Stenhus Gymnasium, da PET truede og udspurgte dem:

– Det var meget ubehageligt. Den ene PET-mand var utrolig aggressiv. Vi havde på ingen måde provokeret eller noget, men allerede inden Løkke ankom, gik PET-manden over til os og sagde, at han godt vidste, hvad vi var ude på, og at han holdt øje med os, fortæller 16-årige Frederik Vad Nielsen, formand for DSU i Holbæk og medlem af DSU’s hovedbestyrelse til Politiken.dk.

Især den lokale kasser i DSU, Valdemar Osted, skal være blevet skidt behandlet af PET. Han blev sat ind i en bil og udspurgt og bedt om at aflevere sine personlige oplysninger, navn og cpr. nr. skriver Politiken.dk.

Kaare Dybvad bekræfter hændelsen
Den lokale folketingskandidat for Socialdemokraterne Kaare Dybvad bekræfter optrinnet foran gymnasiet:

– Selvfølgelig skal politiet passe sit arbejde, men her er der tale om unge fra et politisk parti, som deler foldere ud et offentligt sted. Flere er endda selv elever på gymnasiet. I den situation burde PET slappe lidt af, siger Kaare Dybvad til Politiken.dk

– Det smukke ved vores demokrati er jo netop, at man kan tage en åben debat, og så skal man ikke rydde alle af vejen, bare fordi statsministeren kommer på besøg, siger Kaare Dybvad.

Det er ikke lykkedes hverken Politiken.dk eller Holbaekonline.dk at få en kommentar om sagen fra PET.

Kilde: DSU’ere: PET truede os inden Løkke-besøg

Denne artikel er publiceret den 30. august 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply