Holbæks skoler er ikke blandt de bedste

Absalonskolen er blandt de dårligste ifølge Undervisningsministeriets rangliste. Foto: Rolf Larsen.


Undervisningsministeriet har netop offentliggjort en liste, hvor landets 1.547 privat- og folkeskoler er sat i rangorden. Også skolerne i Holbæk Kommune er med på listen.

Undervisningsministeriets rangliste bygger op et karaktergennemsnit, men også på en såkaldt socioøkonomisk-reference, hvor man i sidstnævnte tilfælde tager hensyn til forældrenes sociale og uddannelsesmæssige status mm. Hvis der ved en skole står f.eks. 6.5 0.3 , så betyder det gennemsnitskarakteren er 6.5 og de +0.3 betyder at skolen klarer sig bedre end forventet set i forhold til socioøkonomisk reference.

Den første lokale skole der optræder på listen er Stenhus Kostskole (7.7 0.6), der er en privat skole. Den bliver skarpt forfulgt af to andre privatskoler i kommunen, Holbæk Private Realskole og Andreasskolen.

Den første af de lokale folkeskoler der dukker op på listen er Tølløse Centralskole (6.9 0.3). I midten af ranglisten finder man en række Folkeskoler i “udkants-Holbæk”, men også Bjergmarkskolen holder nogenlunde “skindet på næsen”.

Blandt de dårligst placerede skoler i Danmark finder man Tølløse Privat- og Efterskole, Baptisternes Efterskole (kostafdelingen), Kildebjergskolen og helt nede som r… af 4. divison finder man Absalonskolen (4.7 -1.0) og Øtre Skole (Østre skole 5.1 -0.5).

Dokumentation: Alle skoler i rangorden

Læs også: Ministeren: Rangliste giver forældrene et fingerpeg om kvaliteten

Vi har tidligere skrevet om Holbæks skoler:

Se afgangsprøve karaktererne for dit barns skole
Emrah Tuncer om skolerne: Vi ligger i røven af 4. division

Denne artikel er publiceret den 15. august 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

6 kommentarer

 • Hvad måler man skolerne på ? Karakterer.
  Er karakterer interessante ? Niks
  Må jeg minde om at vores allesammens folkeskoles fornemste formål er at skabe forudsætninger at eleverne kan udvikle sig til hele mennesker. Se folkeskolens formålsparagraf her https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=133039#K1
  Og så behøver jeg vist blot at nævne at VKO-regeringens rigide økonomiske styring af kommunerne har medført en udsultning af dette og mange andre områder. Tilmed er der kommet mange flere målinger og detailstyringer, der har drænet ressourcerne fra skolens kerneopgaver – undervisningstiden.

 • Mie Lund Mäkelä via Facebook

  vis det er bjergmarksskolen og absalonskolen der er placeret øverst kan de godt få det fjernet for det er sgu da Holvæks værste lorte skoler!!!!

 • Mie Lund Mäkelä via Facebook

  holbæks*

 • Hans Bruun-Jensen via Facebook

  Den listen kan man ikke bruge til noget som helst – Jeg ser af mine børns skole Tuse skole er placeret på side 36 ud af 41 det passer ingen steder – Jeg føler at vi har en super god skole i Tuse med nogle dygtige lære og elever m.m. Så den listen kan man vel lige så godt smide i skrallespanden :-)))

 • Jeg mener rangordningen er stærkt misvisende – og den hjælper ikke skolerne, tværtimod. Den forstærker skævvridningen. Men det er jo også Venstres politiske dagsorden: Mere privatskole, hvis nu nogen havde glemt det.

 • René Bergqvist

  Det er en fremragende liste. Den skaber præcis mulighed for alle skoler at lære af de bedre skoler.
  En forudsætning for et samfund der har råd til en god skole, sundheds og social-væsen, er evnen til at skabe værdi. Det må være målsætningen at skabe dygtige og hele mennesker, jeg ikke se at der ligger en modsætning heri, tværtimod, der er nok større udfordring i at være et helt menneske hvis man er på bistandshjælp og hele mennesker der ikke bidrager til samfundskassen betaler hverken hjemmehjælp eller nye hofter.

Leave a Reply