Web-TV: Orø Brugs har 1 års jubilæum

Den lille posetive fra Orø . Orø brugs har det sidste halve år haft en omsætningsfremgang på knap 1 million kroner. Foto: Jesper von Staffeldt.


At en brugs har et 1 års jubilæum , er vel ikke noget man burde skrive hjem om.– Men undtagelsen er Orø Brugs, som er en af de livsnerver der holder det lille samfund i gang.

Den 27. juli 2010 kunne man indvie den nye Brugs på Brøndevej. I november året før blev det første spadestik taget til den nye brugs, og det var oprindelig meningen den skulle være brugsklar i maj måned 2010. Men så kom der en hård vinter i vejen, hvor alt lå stille.

Holbeakonline.dk’s medarbejder på Orø fulgte byggeriet med sit foto og videokamera, og har fået flere timer “i kassen”. Bl.a er hele den gamle brugs blevet minutiøst gennemfotograferet, så man næsten kan rekonstruere den, byggeriet er fulgt om ikke dag for dag, så uge for uge, idet vor medarbejder tog sit videokamera med, når han luftede hund. Bl.a kan man se, da en kæmpekran løftede betonelementerne på plads. Og både starten – hvor afdøde lokalhistoriker Harald Petersen tager det første spadestik og den festlige indvielse af den nye brugs er foreviet på video. Sågar da “Tømmer-Lasse” som den sidste kunde tager afsked med den gamle brugs på Bygaden. .
Det var meningen der af alle disse anstrengelser skulle komme en film ud af det, men desværre var der ikke økonomi til dette projekt.

Men inden vor Orø-medarbejder trykker på deleteknappen for at skaffe plads til nye optagelser på sin hårdt belastede harddisk, lægger vi et par små highlights ud fra byggeriet af den nye brugs på Brøndevej.

Men da Holbaekonline.dk først og fremmest er et nyhedsmedie , så denne lille posetive nyhed om Orø Brugs : Det kører rigtig godt i år .Der har det første halvår af 2011 været en omsætningsfremgang på knap 1 million kroner.

Farvel til den gl. brugs på Bygade

Goddag til den nye Brugs på Brøndevej

Bygning af den nye brugs

Første spadestik til den nye brugs 24.11.2009

Denne artikel er publiceret den 21. juli 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

En kommentar

  • jesper von staffeldt

    Et lille Ps ! Vi har fået en E-mail fra brugsuddeleren, som lover der på Jubilæumsdagen vil være nogle rigtig gode
    fødselsdagstilbud til kunderne

Leave a Reply