Ældre og PC´eren

Denne artikel er publiceret den 5. juli 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Hvis du er ældre er der ingen undskyldning for ikke at læse Holbaekonline.dk, hvis du bor i Holbæk. Foto: Jesper von Staffeldt.


Vi danskere er måske ikke så vakse ved computeren, som vi selv tror. Men de ældre, kan da ihvertfald få hjælp til at lære det digitale.

En ny Pisaundersøgelse viser måske lidt overraskende, at eleverne i Folkeskolen her i Danmark heller ikke er blandt top ti i OECD, når det gælder færdigheder som at skrive og søge på nettet. Og det til trods for at de unges værelser i snit skulle været udrustet med fem digitale apparater og danske skoler skulle være rimeligt forsynet med computere, set i forhold til de lande vi normalt sammenligner os med.

Blandt ældre danskere over 65 år står det heller ikke så godt til, når det gælder om at sende E-mail og gå på nettet. Kun lidt over 50% af disse har brugt internettet.

Det kan der være flere årsager til: Dels har man ikke lært det i skolen eller har haft brug for computere på sit arbejde, og så vel ikke mindst følelsen af “det er vi blevet for gamle til”.

Men i Holbæk er der ingen undskyldning for at opgive, hvis man er lidt op i alderen.

Holbæk Datastue (tidligere ÆOF) har gjort det til sit speciale at hjælpe ikke bare ældre, men alle over 35 år, med at finde rundt på tangenterne på en PC.

Holbæk Datastue, har ligesom som andre non-profit foreninger ført en omtumlet tilværelse efter kommunen opsage flere foreningers lejemål i Foreningshuset på Jernbanegade, for at sælge denne bygning, der i parantes bemærket, endnu ikkke er solgt.

Holbæk Datastue har nu endelig fået et fast tilholdssted på Kulturkasernen på Kasernevej 6D, hvor der er adgang til en datastue, hvor man også kan få den fornødne hjælp. Desuden byder Holbæk Datastue også på undervisning i brug af computeren på EUC. Bl.a underviser Deres udsendte medarbejder på Orø i digital fotografering og billedbehandling.

Er du ældre og vil vide mere om disse tilbud kan du kontakte Jørgen Henning Pedersen på tlf. 40476222 eller trykke her www.holbaek-datastue.dk

Leave a Reply